Petak, 19. travnja 2024.

Radionica u Koprivnici: Podravina i Prigorje imaju mnogo mogućnosti i investicijskog potencijala

Koprivničko-križevačka županija ima mnogo mogućnosti i investicijskog potencijala, zaključak je radionice ‘Investicijski potencijal i mogućnost ulaganja u Republiku Hrvatsku’ koja je održana danas u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

Načelnik Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić istaknuo je da se ovaj program radionica provodi u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Cilj radionica je da se u njih uključe svi akteri gospodarstva na lokalnoj i županijskoj razini te da se informiraju o novostima koje donosi Zakon o poticanju ulaganja:

– Potencijala za investiranje ima uvijek. Ja se dugi niz godina bavim pitanjima poticanja investicija i svakako potencijala ima i na ovom području Koprivničko-križevačke županije. Projekti su i ovdje poticani i subvencionirani preko državnih potpora koje donosi ovaj zakon. Otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju provodi se desetak projekata koje subvencioniramo, a novih prijavljenih projekata ima još više – zaključio je.

Investicijski potencijal Koprivničko-križevačke županije svakako je velik i u jedinicama lokalne samouprave čiji čelnici su bili na radionici, zaključio je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota:

– Ova radionica je ponajviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su vezani uz gospodarstvo i širenje gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije tako imamo 610 hektara površina koje su pod poduzetničkim zonama, te 502 hektara koji su opremljeni komunalnom infrastrukturom – rekao je Sobota.

Ovakvih poduzetničkih zona svakako bi moglo biti i više, a radionice ovakvog tipa organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici i na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini, zaključio je Sobota.

zatvori