Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROSTOR ZA VAS U izlozima knjižnice svojim radovima predstavlja nam se svestrana Koprivničanka Bojana Mažar

Program ‘Prostor za vas’  kojim Knjižnica i čitaonica Fran Galović kreativnim Koprivničancima nudi mogućnost da predstave svoje literarne, umjetničke ili druge radove nastavlja se i dalje.

Tako nam se u izlogu knjižnice svojim unikatnim ručno izrađenim vazama predstavlja Koprivničanka Bojana Mažar.

– Na službenoj stranici Knjižnice i čitaonice Fran Galović vidjela sam oglas, kontaktirala ih, poslala nekoliko fotografija i oni su me pozvali da izložim svoje radove, otkrila nam je Bojana i skromno napomenula da je ovo prvo javno izlaganje radova koji nastaju u njezinoj kreativnoj radionici.

Pa o čemu se točno radi? Riječ je o vazama koje su posve naobičnog oblika i za čiji su izgled zaslužne Bojanina mašta i vrijedne ruke koje ideje pretvaraju u prava umjetnička djela.

– Vaze oblačim teksturnom pastom, zatim bojam akrilnim bojama i dodajem razne ukrase pa je tako svaka vaza drugačija i unikatna. Izrada jedne boce zna potrajati i nekoliko sati, a najduži su procesi sušenja.

Ustupila Bojana Mažar.

Koliko je Bojana svestrana svjedoči i popis tehnika izrade ručnih radova koje je do sada savladala – izrađivala sam nakit od fimo mase, raznih špaga, kože, radila sam decoupage tehnikom, izrađivala popularne ‘dreamcatchere’ te minijaturne skulpture od naplavina i žica, nabraja Bojana.

U jednom trenutku poželjela je starim bocama koje više ne koristi dati novo ruho i tako je nastala kreativna priča ukrašavanja vaza.

– Za sada je to samo hobi, ali nikad se ne zna, priča nam Bojana.

Njezine radove možete pogledati na Facebook stranici Creartive, a svakako zavirite i u izloge koprivničke knjižnice gdje su sve do 29. veljače izloženi Bojanini radovi.

zatvori