Petak, 26. travnja 2024.

PROMETNE NESREĆE Vikend na prometnicama nije bio miran

Minulog vikenda na našim prometnicama dogodilo se nekoliko prometnih nesreća.

Prva nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Starigradu. U subotu oko 16.55 je 21 -godišnjakinja vozila Opel koprivničkih registracija Mlinarskom ulicom krećući se prema raskrižju sa Starogradskom ulicom. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Audi križevačkih registracija kojim je iz smjera Koprivnice prema Jagnjedovcu upravljao 36 – godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela Opela u bočnu stranu Audija koji je sletio van kolnika u odvodni kanal te udario u prometni znak. Protiv 21 – godišnje vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se i u Koprivnici u nedjelju oko 2 sata. Do nesreće je došlo na koprivničkom Trgu kralja Tomislava na prilaznoj cesti parkirališnog prostora. Izazvao ju je 36-godišnjak koji je svojim Opelom koprivničkih registracija udario prednji dio propisno parkiranog Hyundaija koprivničkih registracija. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u subotu oko 21.18 na županijskoj cesti Đurđevac – Čepelovac. Nesreću je izazvao 23 – godišnji vozač koji je upravljao Opelom koprivničkih registracija te je uslijed nepropisnog kretanja vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. Udario je moped APN koprivničkih registracija kojim je u suprotnom smjeru upravljao 21-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,08 promila. Vozač mopeda je od siline udarca odbačen u putni jarak te je teško ozlijeđen.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom
prometu protiv 23 – godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom
državnom odvjetništvu.

 

zatvori