Subota, 20. travnja 2024.

PROMETNE NESREĆE Jedan uletio u raskrižje na crveno, drugi trknuo auto na parkiralištu i pobjegao

Kako doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer su se na koprivničkom području dogodile tri prometne nesreće, a šteta je materijalna.

Prva se dogodila ujutro u 7:15 sati kada je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake krećući se Križevačkom cestom u smjeru raskrižja sa zaobilaznom cestom. Dolaskom do raskrižja, skrećući u lijevo u smjeru Štaglinca, bočnim djelom vozila udario je u bočnu stranu teretnog vozila Mercedes zagrebačke registarske oznake kojim je u smjeru Križevaca upravljao 54-godišnji vozač. Protiv 28-godišnjaka bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća zabilježena je oko 10:30 minuta kada je 61-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Peugeot riječke registarske oznake i to krećući se Ulicom Frana Galovića u smjeru semaforiziranog raskrižja s Ulicom Donji Banovec i Marofskom ulicom. Dolaskom do raskrižja vozač je na crveno svjetlo na semaforu ušao u raskrižje i prilikom skretanja u desno u Marofsku ulicu sudario se s osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake. Njime je Ulicom Donji Banovec u smjeru Marofske ulice upravljao 62-godišnji vozač, kojemu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Još jedna nesreća dogodila se oko 10:30 sati kada je u Ulici Hrvatske Državnosti na parkiralištu 67-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Prilikom vožnje unazad udario je u parkirani osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori