Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Učenici iz Švedske koji u sklopu Erasmusa borave u Koprivnici posjetili gradsku i županijsku upravu

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić održali su prijeme za učenike i njihovu mentoricu iz švedske NTI gymnasiet Karlstad koji su u Koprivnici na razmjeni kroz Erasmus + program za mobilnost.

Domaćin švedskim učenicima je Obrtnička škola Koprivnica, a mobilnost učenika vezana je uz zanimanje tehničar za računalstvo. Za vrijeme boravka u Koprivnici, učenici će steći znanja iz područja održavanja računala, mobitela i tableta.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zaželio je dobrodošlicu gostima i njihovim domaćinima ravnatelju Obrtničke škole Zlatku Martiću i projektnoj koordinatorici Dubravki Jakupec te ih je kratko upoznao s poviješću grada Koprivnice, bogatom kulturnom baštinom i tradicijom.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić Šveđanima je predstavio rad Županijske uprave te prirodne, demografske, turističke i druge posebnosti Koprivničko-križevačke županije. Istaknuo je kako su iskustva i razmjena znanja od velike važnosti za formiranje životnog i profesionalnog puta te poželio da im boravak u Koprivnici protekne u inspirativnom druženju s kolegama.

Studenti su zahvalili na prijemu napomenuvši kako im je boravak u našoj županiji i Koprivnici i više nego ugodan. Spomenimo na kraju kako je Obrtnička škola Koprivnica organizator mobilnosti s ciljem ostvarivanja partnerstva i daljnje suradnje s ovom švedskom školom.

Izvor: koprivnica.hr i kckzz.hr

zatvori