Petak, 19. travnja 2024.

Potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić otvorila izložbu u Ždali

U Ždali je tijekom vikenda organizirano tradicionalno zajedničko druženje svih udruga koje djeluju na području ovog prekodravskog naselja. Okupili su se članice i članovi udruge žena, kulturno-umjetničkog društva, nogometnog kluba, vatrogasnog društva i ribičke udruge.

U okviru programa upriličena je izložba foto-portreta članica i članova KUD-a Ždala u narodnim nošnjama autora Zlatka Moškona, a u realizaciji Drava dokumentacijskog centra.

Izložbu portreta, nastalih u sklopu projekta “Narodne nošnje – portreti” otvorila je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić čestitavši na okupljanju kojim žitelji Ždale njeguju zajedništvo te prezentiraju svestranost uz očuvanje tradicije i jačaju društveni i sportski život u svom selu. Također je zahvalila autoru Moškonu na foto-portretima i cjelokupnom projektu, koji je do sada proveden u šest kulturno-umjetničkih društava na području naše županije.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, koji je s ponosom istaknuo vrijednost okupljanja ljudi upravo kroz veliki broj udruga i njihove aktivnosti, kako u Ždali, tako i u ostalim naseljima na području općine, a sve to donosi bolji i kvalitetniji život u ovoj sredini.

Uz osvrt na rad i suradnju u protekloj godini, svim sudionicima i gostima bila je to prilika za razmjenu iskustava i veselo druženje uz pjesmu i ples.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori