Utorak, 23. travnja 2024.

Postoji li život bez korupcije? Odgovor saznajte na filozofskom cafeu koprivničke knjižnice

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović očekuje nas još jedan Filozofski café organiziran u suradnji knjižnice i Mudrog drveta. Tema o kojoj će se ovaj put raspravljati vezana je uz hrvatsku svakodnevicu: „Ima li života bez korupcije?“.

Kako poručuju iz koprivničke knjižnice, glavni razlog za izbor ove teme je taj što su je predložili sudionici prijašnjih cafea koji su zaključili da se upravo korupcija danas proširila i zahvatila mnoga područja javnog, privatnog, gospodarskog i političkog života. Toliko je prisutna da više ne znamo kako izgleda sistem bez korupcije. Svojim razornim utjecajem na društvo ona uništava odnos povjerenja u javnu vlast i političare, ali i u mogućnost poštenih građanskih i poslovnih interesa.

Kako dolazi do korupcije? Jesu li potkupljivač i potkupljenik jednako moralno i pravno odgovorni? Koga najviše pogađa? Može li se protiv korupcije efikasno boriti ili je to iluzija? U slobodnoj, ali moderiranoj raspravi koju će voditi profesorica Sonja Suton, detaljno će se pričati o ovoj temi.

Rasprava će se održati u srijedu, 19. veljače od 17 sati u Čitaonici tiska.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do utorka 18.2.2020. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na [email protected].

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

 

zatvori