Četvrtak, 18. travnja 2024.

Policijski službenici za vikend uhitili pet vozača i sankcionirali gotovo 300 prometnih prekršaja

Policija je minulog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama provodila pojačan nadzor prometa. U tom razdoblju dogodilo se pet prometnih nesreća, a policijski službenici utvrdili su i sankcionirali čak 279 prometnih prekršaja.

Od ukupnog broja prekršaja, 35 se odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i 97 na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, 30 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 23 vozača je zatečeno u nepropisnoj uporabi mobitela tijekom vožnje.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet je vozača uhićeno, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok će se protiv dvojice vozača provesti žurni prekršajni postupci.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 41-godišnji vozač uhvaćen u petak poslijepodne u Ulici Antuna Mihanovića u Miholjancu, koji je sjeo za volan pod utjecajem alkohola od 2,41 promila.

Rekorder što se tiče brzine kretanja bio je vozač koji je na državnoj cesti broj 2 u Štaglincu upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 136 kilometara na sat, iako je brzina kretanja na toj dionici ograničena na 80 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa policija je zaustavila i jednog recidivista koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Policija je zaustavila i tri mlada vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. U nedjelju pola sata iza ponoći u Ulici Tadije Smičiklasa u Križevcima policija je zatekla 21-godišnjeg mladića kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,25 promila. Izrečena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole i isključen je iz prometa. On se oglušio na te mjere pa je samo nekoliko sati poslije, u 3:40 u Frankopanskoj ulici u Križevcima ponovno zatečen za upravljačem automobila, ovoga puta pod utjecajem 0,58 promila. Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Kako dodaju u priopćenju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, mladi vozači su činili i prometne prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog kretanja kolnikom, a čak pet ih je tijekom vožnje koristilo mobitel.

zatvori