Utorak, 16. travnja 2024.

Osvojio je Ligu prvaka s Barcelonom, zabijao velikom Realu, a danas je potpisao za Slaven Belupo

Slaven Belupo na svojoj službenoj stranici potvrdio je kako je klubu pristupio Jeffrén Isaac Suárez Bermúdez (32). Na prvu, doista nepoznat igrač iz egzotične Venezuele. No, samo na prvu.

Jeffrén je već na početku karijere pristupio Barceloni. Nastupao je za Barcu C pa B, da bi dogurao do prve momčadi. Svlačionicu je djelio sa Leom Messijem, Xavijem, Iniestom i društvom. Može se pohvaliti s 22 nastupa za prvu ekipu Barcelone.

Osvajač je Lige prvaka te je zabio Real Madridu u čuvenom španjolskom El Clasicu. Bilo je to u velikoj pobjedi Barcelone 5:0 na Camp Nou 2010. godine. Jeffrén je u igru ušao u 87. minuti umjesto Pedra te se samo tri minute kasnije upisao u listu strijelaca. Pogodak pogledajte na snimci.

Kroz karijeru je nastupao za Barcelonu, portugalski Sporting, španjolski Real Valladolid, švicarski Grasshoppers, ciparski AEK i belgijski Eupen. Upisao je i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske te pet nastupa za A vrstu Venezuele.

Sa Slaven Belupom potpisao je ugovor do ljeta 2021., a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu.

– Da mi je netko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećajem da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da “ulovim konce” i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata! – izjavio je Jeffrén prigodom potpisivanja ugovora za NK Slaven Belupo.

zatvori