Subota, 20. travnja 2024.

Nikolina Lončar sudjelovat će na Kulinarskoj olimpijadi

Nikolina Lončar iz koprivničkog Hotela Zlatan članica je nacionalnog tima koji će se natjecati na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu.

„Iza sebe ima brojne nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima te niz uspješnih rezultata na istima. U 2009. godini osvojila je titulu Državnog prvaka u kuharstvu, 2014. godine s Nacionalnim timom je sudjelovala na Svjetskom kulinarskom kupu, dok se u 2016. godini predstavila na Pastry Chef Queen natjecanju u Italiji. Nadalje, 2010. godine se, zajedno s pomoćnikom Zlatkom Novakom, predstavila na prestižnom kuharskom natjecanju Bocuse d’Or Europe te je ujedno bila jedina žena između 20 natjecateljskih ekipa“, poručili su iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Dodali su da je izdala i kuharicu koja objedinjuje topla predjela, glavna jela te bakine recepte za kolače pod nazivom ‘Moja podravska kuharica’.

„Unazad tri godine intenzivno se bavi izradom skulptura od šećera te će biti autorica one na Olimpijadi. Neumorna je radnica, istraživačica i osoba od povjerenja kakvu treba svaki tim“, zaključili su.

zatvori