Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnička bolnica spremna je za eventualnu pojavu koronavirusa, dr. Devčić: Možemo biti smireni, budno pratimo cijelu situaciju

Zaposlenici na raspolaganju imaju zaštitnu odjeću, a spremno je i 30 smještajnih jedinica za potpunu izolaciju

Koprivnička Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’ spremna je za eventualnu pojavu koronavirusa.

Potvrdio je to Dravi.info ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić:

– Opća bolnica u Koprivnici apsolutno je spremna za svaku ugrozu ovog tipa, ali i sve one koje su zamišljene da bi se eventualno mogle dogoditi u našem okružju. Na dnevnoj bazi dobivamo naputke i korekcije tih naputaka iz kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i samog Ministarstva zdravstva.

Devčić je rekao da će, kao i u slučaju ebole 2014. godine, bolnica biti spremna poduzimati mjere zaštite pacijenata koji su ugroženi:

– Takve pacijente zbrinjavamo na adekvatan način, zaprimamo ih prvenstveno u odjelu hitne medicine. Naši zaposlenici imaju adekvatnu zaštitnu odjeću: maske, naočale i kombinezone koji se koriste u takvim situacijama. Svi pacijenti koji imaju iole sumnju na infekciju koronavirusom bit će zbrinjavani kao pacijenti najvećeg prioriteta.

Mato Devčić. Snimio Marko Posavec.

Koprivnička bolnica je za slučajeve veće ugroze osigurala 30 smještajnih jedinica za potpunu izolaciju pacijenata, dodaje Devčić, no napominje da nema potrebe stvarati nepotrebnu paniku:

– Možemo biti smireni. I nadalje ćemo budno pratiti cijelu situaciju, naravno sukladno napucima Ministarstva zdravstva i kriznog stožera Ministarstva zdravstva, ali i na razini informacija iz medija. Dakle, Opća bolnica u Koprivnici je poduzela sve ono što je bilo naloženo, uz sve one mjere koje već do sad iskustveno imamo u vezi toga. Naši infektolozi se svakodnevno informiraju o toj priči.

Devčić je još dodao da je ova situacija u Hrvatskoj shvaćena na adekvatan način, odnosno vrlo ozbiljno. U prilog tome idu svakodnevne kontrole putnika na graničnim prijelazima, zaključuje Devčić.

zatvori