Snimio Marko Posavec.
Novi igrač Slaven Belupa Jeffrén Isaac Suárez Bermúdez predstavljen je danas javnosti na posebnoj konferenciji za medije. Dolazak ovako zvučnog imena u klub iz Koprivnice očekivano je izazvao velik interes.

Podsjetimo, Jeffrén je prošao Barceloninu školu nogometa te odigrao 34 utakmice za prvu momčad španjolskog prvaka. Osim toga nastupao je i za portugalski Sporting, španjolski Real Valladolid, švicarski Grashoppers, ciparski AEK i belgijski Eupen. Ima i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske i pet za izabranu vrstu rodne Venezuele.

– Došao sam u Slaven Belupo jer su mi klub i trener ukazali puno povjerenje. O hrvatskoj ligi ne znam mnogo, ali spreman sam naučiti što više i otvoren sam za sve opcije – kazao je Jeffrén na konferenciji za medije.

Iz Barcelone je, kaže, otišao jer:

– Bio sam mlad, nisam razmišljao o financijama, htio sam isprobati više klubova… Tražio sam se. Ovdje očekujem da u suradnji s trenerom i cijelim klubom napredujem i poboljšam svoju igru – kazao je.

Snimio Marko Posavec.

Jeffrén je u Miškininu stigao kao slobodan igrač i neko je vrijeme bio izvan terena. Usprkos tome, kaže, brzo će se uigrati.

– Pet mjeseci nisam bio u igri, ali konstantno treniram, svaki tjedan. Imam osobnog trenera i kroz najviše dva tjedna bit ću potpuno spreman za igru.

U Barceloni je svlačionicu dijelio s igračima poput MessijaXavijaIniestePuyola, a trener mu je bio Guardiola. 2010. godine u španjolskom El Clásicu zabio je gol Real Madridu za 5:0.

– Puno znači biti među najboljima. Brže se napreduje i puno se nauči od takvih igrača – rekao je Jeffrén, spomenuvši i Luku Modrića kao fantastičnog igrača, velikog majstora i zasluženog osvajača Zlatne lopte.

Snimio Marko Posavec.

A što se tiče Slaven Belupa…

– Nisam ovamo došao radi novca, došao sam igrati. Cilj mi je predstaviti se što bolje, sudjelovati u uspjesima i planovima kluba, doprinijeti osvajanju bodova. Nadam se da ću imati dobre rezultate i da ću napraviti sve što mogu za Slaven Belupo.

Za Slaven Belupo čuo je od suigrača na utakmici u Švicarskoj, a glavni razlog dolaska, kaže, bio je trener Tomislav Stipić.

Sa Slaven Belupom potpisao je ugovor do ljeta 2021., a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.