Utorak, 23. travnja 2024.

Zvijezda u svlačionici Slaven Belupa: Nisam došao radi novca, došao sam igrati, a klub i trener ukazali su mi puno povjerenje

Novi igrač Slavena Jeffrén Suaréz predstavio se danas novinarima

Novi igrač Slaven Belupa Jeffrén Isaac Suárez Bermúdez predstavljen je danas javnosti na posebnoj konferenciji za medije. Dolazak ovako zvučnog imena u klub iz Koprivnice očekivano je izazvao velik interes.

Podsjetimo, Jeffrén je prošao Barceloninu školu nogometa te odigrao 34 utakmice za prvu momčad španjolskog prvaka. Osim toga nastupao je i za portugalski Sporting, španjolski Real Valladolid, švicarski Grashoppers, ciparski AEK i belgijski Eupen. Ima i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske i pet za izabranu vrstu rodne Venezuele.

– Došao sam u Slaven Belupo jer su mi klub i trener ukazali puno povjerenje. O hrvatskoj ligi ne znam mnogo, ali spreman sam naučiti što više i otvoren sam za sve opcije – kazao je Jeffrén na konferenciji za medije.

Iz Barcelone je, kaže, otišao jer:

– Bio sam mlad, nisam razmišljao o financijama, htio sam isprobati više klubova… Tražio sam se. Ovdje očekujem da u suradnji s trenerom i cijelim klubom napredujem i poboljšam svoju igru – kazao je.

Snimio Marko Posavec.

Jeffrén je u Miškininu stigao kao slobodan igrač i neko je vrijeme bio izvan terena. Usprkos tome, kaže, brzo će se uigrati.

– Pet mjeseci nisam bio u igri, ali konstantno treniram, svaki tjedan. Imam osobnog trenera i kroz najviše dva tjedna bit ću potpuno spreman za igru.

U Barceloni je svlačionicu dijelio s igračima poput MessijaXavijaIniestePuyola, a trener mu je bio Guardiola. 2010. godine u španjolskom El Clásicu zabio je gol Real Madridu za 5:0.

– Puno znači biti među najboljima. Brže se napreduje i puno se nauči od takvih igrača – rekao je Jeffrén, spomenuvši i Luku Modrića kao fantastičnog igrača, velikog majstora i zasluženog osvajača Zlatne lopte.

Snimio Marko Posavec.

A što se tiče Slaven Belupa…

– Nisam ovamo došao radi novca, došao sam igrati. Cilj mi je predstaviti se što bolje, sudjelovati u uspjesima i planovima kluba, doprinijeti osvajanju bodova. Nadam se da ću imati dobre rezultate i da ću napraviti sve što mogu za Slaven Belupo.

Za Slaven Belupo čuo je od suigrača na utakmici u Švicarskoj, a glavni razlog dolaska, kaže, bio je trener Tomislav Stipić.

Sa Slaven Belupom potpisao je ugovor do ljeta 2021., a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori