Petak, 29. ožujka 2024.

HRVANJE Filip Verčević prvak Hrvatske u kategoriji U23, mladi Podravkaši natjecali se na međunarodnom turniru u Slovačkoj

Iza hrvača koprivničkog Hrvačkog kluba Podravka je vikend prepun sportskih natjecanja i uspjeha.

Hrvači Podravke predvođeni trenerom Ivanom Lončarićem natjecali su se minulog vikenda na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore U23 u Varaždinu. Filip Verčević je u kategoriji do 63 kilograma osvojio naslov prvaka Hrvatske, dok je Domagoj Džanko u kategoriji do 60 kilograma osvojio srebrno odličje. Nažalost do medalje nije uspio doći i treći natjecatelj Podravke Alen Nogić koji je nastupio u kategoriji do 72 kilograma. Alen je na kraju završio na četvrtom mjestu. U ukupnom poretku ekipa, Podravka je s dvije medalje zauzela odlično 4. mjesto.

A šesteročlana ekipa Podravke predvođena trenerima Sašom Špremom i Vedranom Blažeković dva je dana boravila u slovačkom gradu Nesvady na jakom Međunarodnom turniru “Ladoborec CUP” za uzraste početnika te mlađih i starijih dječaka. U žestokoj konkurenciji od preko dvjestotinjak hrvača iz Poljske, Češke, Mađarske, Ukrajine, BiH, Rumunjske, Moldavije, Srbije, Slovačke i Hrvatske do medalje je došao Podravkaš Dorijan Popijač. On je osvojio srebrnu medalju nastupom u kategoriji do 40 kilograma.

Nikola Golubović Matan nastupom u kategoriji do 33 kilograma zabilježio je dva poraza te je ostao bez plasmana. Do plasmana nije došao ni Aryan Das u kategoriji do 35 kilograma kao ni Noa Ljubić u kategoriji do 36 kilograma. Rafael Ritoša u kategoriji do 28 kilograma i Dorian Ružić u kategoriji do 26 kilograma na natjecanju imali su jednu borbu koju su izgubili, a kako njihovi protivnici nisu se plasirali u finale njima je bilo onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Hrvački klub Podravka na ovo natjecanje odlučio se nastupiti s pomlađenom ekipom, ekipom natjecatelja koja iza sebe ima tek jedno ili dva službena natjecanja pa je rezultat bio i očekivan, no kvaliteta i konkurencija u kojoj su se natjecali bit će od velike koristi za nadolazeća natjecanja, poručili su iz Kluba.

zatvori