Foto: Hrvački klub Podravka.
Šestero natjecatelja Hrvačkog kluba Podravka pod vodstvom trenera Saše Šprema i Vedrana Blažekovića nastupilo je na Međunarodnom turniru ‘Somogyad kup 2020.’ u istoimenom mađarskom gradu.

U konkurenciji od više od dvjestotinjak hrvačica i hrvača iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske Podravkaši su na turniru osvojili tri medalje. Najuspješnija je bila Lara Blažeković koja je u kategoriji do 28 kilograma bila prva. Hrvala je tri borbe koje je uspješno okončala tušem u prvim minutama borbe. Bolja je bila od dvije predstavnice iz Mađarske te u finalu protiv hrvačice iz Petrinje.

U uzrastu dječaka rođenih 2009. i 2010. godine Tomas Kičinbači sve tri borbe imao je protiv mađarskih hrvača. Upisao je dvije pobjede i jedan poraz što mu je u konačnici donijelo drugo mjesto u kategoriji do 42 kilograma. Medalju brončanog sjaja u kategoriji do 32 kilograma osvojio je Fran Belošević koji je na turniru u srazu s trojicom predstavnika iz Mađarske upisao dvije pobjede i jedan poraz. Medalji se približila i Korina Rogić koja je nastupila u težinskoj kategoriji do 37 kilograma. Na početku natjecanja Korina je upisala
pobjedu protiv predstavnice iz Mađarske, zatim je uslijedio poraz također od Mađarice da bi u borbi za treće mjesto od Korine bila bolja hrvačica iz Slatine.

Dorian Ružić i Rafeal Ritoša, najmlađi hrvači u ekipi Podravke koji su nastupili na
turniru bili su svrstani u uzrasnu skupinu mlađih dječaka rođenih od 2010. – 2013. godine u kategoriji do 28 kilograma. Dorian je natjecanje započeo pobjedom, a kasnija dva poraza donijela su mu četvrto mjesto u kategoriji. Rafaelu je nastup u Mađarskoj bio prvo službeno natjecanje. Imao je dvije borbe i u obje je bio blizu pobjede, no prevagnulo je iskustvo, ali prikazano hrvanje i srce koje je ostavio na borilištu pokazuje da je bila dobra odluka
voditi ga na natjecanje, poručili su iz kluba.