Petak, 19. travnja 2024.

HDS u Koprivnici: Ovo je povijesno razdoblje za Podravinu i Prigorje i razlog zašto podržavamo Vladu

U zadnje tri do četiri godine na području Koprivničko-križevačke županije pripremljeni su infrastrukturni projekti vrijedni oko šest milijardi kuna koji se financiraju sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske, što ukazuje na to da je ovo povijesno razdoblje za Podravinu i Prigorje, a ujedno i razlog zašto Hrvatska demokršćanska stranka podržava aktualnu Vladu, rečeno je jučer na konferenciji za medije HDS-a u Koprivnici.

Predsjednik podružnice HDS-a Koprivničko-križevačke županije Vjekoslav Indir i zamjenik predsjednika HDS-a, saborski zastupnik Branko Hrg kažu kako je dobra prometna i komunalna infrastruktura temeljni uvjet za razvoj svakog područja, a Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i istočni dio Zagrebačke, godinama su zapostavljane s nacionalne razine.

“Riječ je o projektima koji su temelj za daljnji razvoj: projekt brze ceste do Koprivnice (dionica Kloštar Vojakovački – Križevci 260 milijuna), pruge Dugo Selo – Križevci (1,5 milijardi), Križevci – Koprivnica – mađarska granica (3 milijarde), aglomeracije Đurđevac, Koprivnica, Križevci (1 milijarda) te nadvožnjak u Križevcima (50 milijuna). Dodamo li tome istok Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorsku županiju dobivamo još oko 1,2 milijarde kuna ostalih infrastrukturnih projekta”, poručuju iz HDS-a.

Branko Hrg i Vjekoslav Indir. Izvor: demokrscanihds.hr

Na lokalnoj je samoupravi, kažu iz HDS-a, da paralelno s tim projektima priprema programe za razvoj gospodarstva i ostanak ljudi.

“Ja sam si dao u zadatak aktivnost oko uvođenja prigradskog vlaka, u prvoj fazi do Križevaca, a potom do Koprivnice, čim se pruga napravi. Ovo su povijesne godine za našu županiju. Ovo je i odgovor na pitanje zašto Hrvatska demokršćanska stranka podržava ovu vladu. S državne razine stvaraju se preduvjeti, lokalnu politiku treba jače pokrenuti, svi moramo udružiti snage i napraviti iskorak”, riječi su zamjenika predsjednika i saborskog zastupnika HDS-a Branka Hrga.

zatvori