Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Udruga žena Kutnjak-Antolovec pripremila tradicionalnu priredbu uoči Valentinova

Udruga žena Kutnjak-Antolovec organizirala je tradicionalnu priredbu “Valentinovo u Kutnjaku”.

Priredba je bila prilika za okupljanje srodnih udruga s legradskog područja i susjednih udruga iz Varaždinske i Međimurske županije. Priredbi je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je pohvalila marljivi rad udruga i aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu svojih sredina. Naglasila je i važnost umrežavanja žena i njegovanje tradicije te zahvalila sudionicama ‘Festivala žena iz ruralnih područja’, a posebno Mariji Mirjani Horvat, koja je na festivalu sudjelovala prošle godine i na poseban način prikazala svoju svestranost i kreativnost.

Okupljene je pozdravio i legradski načelnik Ivan Sabolić, koji je zahvalio vrijednim članicama Udruge na svim aktivnostima i sudjelovanju na manifestacijama u općini Legrad.

U nastavku večeri članice Udruge žena Kutnjak-Antolovec izvele su igrokaz “Penezi greha delaju”, autorice i redateljice Marije Mirjane Horvat. Uslijedilo je veselo druženje žena uz pjesmu, ples i razmjenu iskustava.

zatvori