Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Učenici đelekovečke škole ugostili lutkicu Pipi Dugu Čarapu te je upoznali s osobitostima svog zavičaja

U Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec završen je eTwinning projekt “Pipi Duga Čarapa nastavlja svoje putovanje”.

U sklopu projekta učenici i nastavnici škole od 20 do 24. siječnja ugostili su lutkicu Pipi Dugu Čarapu koja putuje Hrvatskom i upoznaje mjesta kroz koja prolazi.

U školskoj knjižnici dočekali su je učenici 3. razreda te joj priredili brojne aktivnosti. Učenici su je upoznali s osobitostima svoga zavičaja o kojemu su ranije istraživali te su izradili razglednicu Đelekovca. Učenici su čitali ulomke iz romana Pipi Duga Čarapa te napisali i uvježbali igrokaz Pipi kreće u školu koji su izveli pred roditeljima.

Učenici su Pipi odveli u razgled zavičajne zbirke te u Etno park Vendi. Isprobala je narodnu nošnju, a učenici su joj pročitali slikovnicu o Vendeku i Vendici. Susrela se s Miškinom i Kanižajem, đelekovečkim zavičajnim književnicima. Posjetili su i OPG Korošec te se upoznali s proizvodnjom prirodnih sapuna od kozjeg mlijeka, a posebno za ovaj projekt je izrađen Pipin sapun koji je Pipi ponijela u Švedsku. Na povratku je Pipi svratila do NK OSVIT i odigrala tekmu ‘jedan na jedan’ s mladim Osvitašem iz razreda.

Druženje je završilo prezentacijom za roditelje te švedskim stolom na hrvatski način na kojem su se našla tradicionalna jela našeg kraja te švedska poslastica Kanelbullar tj. rolice s cimetom.

Tekst i foto: OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec.

zatvori