Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo na domaćem terenu pobijedio splitski Hajduk

Nogometaši Slaven Belupa u 22. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige ostvarili veliku pobjedu nad Hajdukom. Pred 3000 gledatelja na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ slavili su rezultatom 2:1, a dva fantastična gola za koprivničku momčad postigli su Bačelić Grgić i Krstanović, piše na službenim stranicama kluba.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na suspendiranog Mikulića i ozlijeđenog Radivojevića. U odnosu na susret u Rijeci prošlog tjedna, mjesto u prvih 11 pronašli su Božić i Soldo u zadnjoj liniji, Lulić u veznoj liniji i Etoundi koji je s Krstanovićem zaigrao u vrhu napada.

Nažalost, napadač Slaven Belupa u svojem se debiju pred domaćom publikom u Koprivnici ozlijedio već u 5. minuti te je umjesto njega u igru ušao Lima. Hajduk je poveo u 13. minuti kada je Eduok bio precizan s ‘bijele točke’. Pokušao je Bačelić Grgić uzvratiti na drugoj strani, ali je njegov udarac s 20-ak metara obranio vratar Posavec. U 23. minuti Lima je pucao glavom nakon centaršuta Glavčića, no nije bio precizan. Opasan udarac Jradija desetak minuta kasnije iz daljine prošao je pokraj vratnice gola Slaven Belupa.

Veliku šansu imao je Lima već u idućem napadu. Krstanović mu je idealno spustio loptu na šest metara od gola Hajduka, ali brazilski napadač nije uspio zahvatiti loptu na način na koji je želio. U 37. minuti gosti su ostali s igračem manje. Jurić je za start na Limi zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Koprivnička je momčad rezultat na početak vratila u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Odlično je centrirao Lulić, a još bolje glavom loptu u mrežu zakucao Bačelić Grgić za 1:1.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Lima, no njegov udarac glavom otišao je iznad gola. U 52. minuti Paracki je izašao oči u oči s gostujućim golmanom Posavcem koji je iz tog ogleda izašao kao pobjednik. U nastavku akcije pokušao je gol pogoditi i Lulić, ali nije bio precizan. Opsjedala je u tim trenucima koprivnička momčad gol gostiju. Glavčića su milimetri dijelili da dovede Slaven u vodstvo. U 86. minuti Hajduk je preko Jradija imao najbolju šansu u drugom poluvremenu, ali je Paracki fantastičnom reakcijom spasio gol. U idućem napadu Vučur je pogodio vratnicu. U 88. minuti vidjeli smo fantastičan pogodak. Loptu je povukao Krstanović i pucao s 25 metara, a ona se ‘zakotrljala’ u rašljama gola Hajduka. Slaven je poveo s 2:1, a bio je to ujedno i konačan rezultat.

Idućeg vikenda Slaven Belupo gostovat će u Puli kod Istre 1961.

15. veljače 2020. – 22. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš
NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 2:1 (1:1)
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić (od 64. Jeffren), Paracki, Soldo – Bogojević, Bačelić Grgić, Lulić (od 89. Međimorec), Glavčić, Goda – Etoundi (od 5. Lima), Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.
HNK Hajduk: Posavec – Ismajli, Stanić, Dimitrov – Juranović, Hamza, Tajiraj, Jradi, Jakoliš (od 85. Dolček) – Jairo, Eduok (od 39. Vučur) Trener: Igor Tudor.
Suci: Igor Pajač (Zelina), Bojan Zobenica (V.Gorica), Vedran Đurak (Stupno), Goran Pečarić (Zagreb)
VAR: Ivan Vučković (Zagreb) AVAR: Igor Krmar (Zagreb)
Delegat: Ivan Jurina (Zabok)
Kontrolor: Danijel Trampus (Osijek)
Žuti kartoni: Goda 56′, Bogojević 70′ (Slaven Belupo); Jurić 23′, 37′ (Hajduk)
Crveni kartoni: Jurić 37′ (Hajduk)
Strijelci: 1:0 Eduok 13′, 1:1 Bačelić Grgić 45′, 2:1 Krstanović 88′

zatvori