Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Proglašeni najuspješniji podravsko-prigorski sportaši, sportašice i ekipe

Na svečanosti u Đurđevcu proglašeni su najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe Koprivničko-križevačke županije u 2019. godini.

Najbolja sportašica je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, a najboljim sportašem proglašen je Ognjen Mergon iz istog kluba.

U kategoriji najbolje ženske ekipe prvo mjesto pripalo je seniorskoj ekipi Podravka Vegeta Rukometnog kluba Podravka. Najbolja muška sportska ekipa je Seniorska ekipa Brzinci Motociklističkog kluba Križevci.

Titula perspektivne sportašice pripala je Lani Nogić iz Hrvačkog kluba Podravka, a titulu perspektivnog sportaša ponio je Filip Verčević, također iz Hrvačkog kluba Podravka.

U kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe prvo mjesto osvojila je mlađa kadetska ekipa Rukometnog kluba Podravka, a u kategoriji muške perspektivne sportske ekipe prvo mjesto pripalo je juniorskoj ekipi Streljačkog kluba Križevci – 1252.

Nagrade su dodijeljene i u kategoriji sportašica s invaliditetom, a najuspješnija u prošloj godini bila je Mirjana Šandor iz Športske udruge tjelesnih invalida Đurđevac. Najbolji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić iz Športske udruge slijepih Koprivničko križevačke županije Podravina. U kategoriji ženska sportska ekipa osoba s invaliditetom najboljom je proglašena Ženska ekipa viseće kuglane ŠUTI Đurđevac. Najbolja muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Športska udruga slijepih Podravina.

Dodijeljena su i priznanja za izuzetno postignuće u sportu u 2019.godini, a dobili su ih Nogometni klub Križevci za 110. godišnjicu postojanja.

Dobitnica ovog priznanja je i Veronika Drljačić, prvakinja Balkana za juniorke u štafeti 4×400, na otvorenom i u dvorani, druga je na prvenstvu Balkana na 400 m, treća na dvoranskom prvenstvu Balkana na 400 m te je peterostruka prvakinja Hrvatske u disciplinama 100, 200, 400 m. Uz to, istrčala je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo na 200 m.

Priznanje je dobio i Neven Krulić, prvak Hrvatske na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za juniore na 400 m, vice prvak Hrvatske s juniorskog prvenstvu Hrvatske na 400 i 800 m, prvak Balkana za juniore u štafeti 4×400 na otvorenom i u dvorani te je potencijalni kandidat za Svjetsko juniorsko prvenstvo na 400 i 800 m.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Ivica Hercigonja, a najuspješnijim trenerom u 2019. godini proglašen je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

– To je posljedica toga što cure dobro igraju, a samim time i trener bude uspješan. Sretan sam što sam jedan dio, jedan kotačić u svemu tome. Imamo sreće što radimo u jednom vrhunskom klubu gdje je sve posloženo genijalno i ono što je nama najvažnije imamo podršku publike. To je mjerilo toga koliko smo dobri. Najveće zadovoljstvo je to što nas publika podržava, prati i što je dvorana puna.

zatvori