Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Koprivnički DVD Željezničar održao 73. godišnju skupštinu, uskoro u društvo stiže i vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar iz Koprivnice u petak je održalo svoju 73. redovnu godišnju skupštinu u Domu željezničara.

Predsjednik DVD-a Darko Jurković pozdravio je okupljene vatrogasce i goste, a zapovjednik Damir Deuš ukratko je predstavio što se u ovom malom, ali aktivnom DVD-u radilo prošle godine:

– Osim redovnog održavanja prostora oko spremišta u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice održavali smo akcije u povodu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, sudjelovali na Sajmu vatrogasne i zaštitne opreme održanom u Kampusu te smo sudjelovali i u osiguranju koprivničkog maratona. Naš član Kristijan Sminderovac odradio je redovnu dislokaciju na otočju Brijuni, a natjecao se i na humanitarnoj utrci Zagreb Firefighter Stair Challenge gdje je ostvario odličan rezultat, prvo mjesto u kategoriji veterana i četvrto mjesto u kategoriji profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Na istoj utrci sudjelovao je i naš član Veljko Podravac. Tijekom godine vježbali smo kako bismo nastupili na gradskom i županijskom vatrogasnom natjecanju – rekao je zapovjednik Deuš te zahvalio VZG-u Koprivnica na doniranoj opremi.

Za ovu godinu članovi DVD-a Željezničar planiraju odlaziti na daljnja osposobljavanja i usavršavanja, vježbati za natjecanja te nabaviti potrebnu opremu i odjeću za svoje članove. Nadaju se kako će ove godine uspjeti završiti pregovore oko dobivanja prostorija koje bi im uvelike olakšale rad.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pohvalio rad društva te minule i sadašnje generacije koje znaju čuvati tradiciju vatrogastva u Koprivnici.

– Profesionalno vatrogastvo u Koprivnici ne bi bilo na ovoj razini da nema kvalitetnih dobrovoljaca koji su jamac sigurnosti svih građana u slučaju bilo kakvih nepogoda. Ove godine imat ćemo investicije u VZG i mimo sredstava koje svake godine izdvajamo, a tu će se svakako naći i DVD Željezničar – rekao je gradonačelnik Jakšić koji je i sam član ovog DVD-a.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnice, naglasio je kako će se ove godine kupiti pet novih kombi vozila, a jedno od postojećih dobit će vatrogasci Željezničara.

– Ponosan sam na sva tri industrijska DVD-a koje imamo u zajednici i pohvaljujem rad svih članova DVD-a Željezničar koji se uključuje u sve akcije VZG-a. Nadam se da ćete ove godine riješiti pitanje prostora za rad – rekao je Ivan Golubić, a dobrim željama i pohvalama za aktvnosti pridružio se i Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a, te naglasio važnost održavanja tradicije industrijskih DVD-a s kojima se koprivnička Vatrogasna zajendica može ponositi.

Spomenimo i da su gosti na skupštini bili i članovi prijateljskog DVD-a Rešetari.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

zatvori