Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Održana 21. godišnja redovna sjednica skupštine DVD-a Starigrad

U subotu, 8. veljače 2019. godine, u Društvenom domu u Starigradu održana je 21. godišnja redovna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Starigrad Željko Cvrtila, pozdravivši sve nazočne.

Skupštini su nazočili mnogobrojni gosti i uzvanici: gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić, zapovjednik VZG-a Koprivnice i DVD-a Starigrad Hrvoje Blažeković, zamjenica zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice Jasminka Jakupec, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Starigrad Snježana Veličan, vlasnik tvrtke “Vatropromet” Nenad Radojčić, župnik vlč. Nenad Piskač, predsjednica Društva žena “Kamengrad” Đurđica Lazar, tajnik Udruge vinogradara “Fran Galović” Ivan Ištvan, predsjednik NK “Starigrad” Krešimir Belčić, mnogobrojni prijatelji, sponzori i donatori društva te predstavnici 23 prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva iz Koprivničko-križevačke županije.

Kao uvertira sjednice skupštine, prikazan je kratak film o radu i postignućima društva tokom 2019. godine.

Foto: Krešimir Juratović

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo na čelu s predsjednicom Matejom Križić.

Izvješće o radu Upravnog odbora društva podnio je predsjednik Željko Cvrtila.
Izvješće o radu Zapovjedništva društva podnio je zapovjednik društva Hrvoje Blažeković.
Iz prezentiranih izvješća bio je vidljivo da su članovi društva tokom cijele godine bili veoma aktivni, mnogo su radili s pomladkom i mladeži, uređivali su spremište i okoliš, sudjelovali na nekoliko intervencija, organizirali vatrogasnu vježbu Starigrad 2019., sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima, edukacijama i osposobljavanjima, a za svoj dugogodišnji veoma dobar i kontinuiran rad društvo je 2019. godine primilo Plaketu Grada Koprivnice.

Financijsko izvješće za 2019. godinu kao i Prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Ivan Križnjak.
Izvješće Nadzornog odbora društva podnio je Predrag Vujković.
Izvješće Verifikacione komisije podnijela je Zdravka Križnjak – verifikacijska komisija utvrdila je da je nazočno 69 članova od 100 s pravom glasovanja, odnosno da je nazočno
članova s pravom glasovanja i da su sve odluke Skupštine pravovaljane.

Prijedlog Plana rada za 2020.godinu podnijela je tajnica društva Snježana Veličan, iz kojeg je bilo vidljivo da će i tokom ove godine članovi društva biti veoma aktivni, poglavito u radu s pomladkom, mladeži i seniorima te s istima sudjelovati na mnogim natjecanjima, zatim tu je nabava neophodne opreme, adaptacija i dogradnja spremišta, organizacija pokazne vježbe, edukacije i osposobljavanja za vatrogasna zvanja i specijalnosti…

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019. godinu, a isto tako jednoglasno su usvojeni prijedlog Plana rada te Financijski plan prihoda i rashoda za 2020. godinu.

Foto: Krešimir Juratović

S obzirom da su članovi društva protekle godine bili veoma aktivni i na polju osposobljavanja i usavršavanja za specijalnosti, za ista su iz ruku predsjednika VZG-a Ivana Golubića primili Uvjerenja o završenom osposobljavanju za zvanje Vatrogasac I. klase Petar Sesvečan i Marija Sesvečan, za Vatrogasnog dočasnika I. klase Verica Hrenić i Josipa Franjo te za Vatrogasnog časnika I. klase Ana Križnjak.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Gašenje požara na otvorenom prostoru i prijevoz helikopterom” primili su Karlo Mioč, Damir Tušek i Antonio Janach.
Uvjerenje o osposobljenosti za specijalnost “Strojar u vatrogastvu” primio je Đino Cikač.

S obzirom da društvu u radu pomažu mnogobrojni prijatelji, donatori i sponzori, isti su primili zahvalnice koje im je uručio zapovjednik Hrvoje Blažeković.

Sve nazočne pozdravili su predsjednica Vijeća MO Starigrad Snježana Veličan, vlasnik tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić koji je zahvalio čelništvu društva na dugogodišnjoj suradnji te im tom prilikom uručio prigodne darove. Predsjednik VZG-a Ivan Golubić u svom se je govoru dotaknuo novog Zakona o vatrogastvu, pozdravivši sve nazočne i u ime Glavnog zapovjednika HVZ-a Slavka Tucakovića.

Gradonačelnik Mišel Jakšić čestitao je svim članovima na veoma dobrom radu, zaželjevši im mnogo uspjeha u budućem radu, poglavito u radu s najmlađima – vatrogasnim pomladkom i mladeži, našim budućim vatrogascima i vatrogaskinjama.

Sve nazočne još su pozdravili Mišel Nemec ispred DVD-a Borovljani, predsjednica Društva žena “Kamengrad” Đurđica Lazar i tajnik Udruge vinogradara “Fran Galović” Ivan Ištvan.

Pri kraju sjednice skupštine, predsjednik Željko Cvrtila još je jednom zahvalio svima na dolasku te na pomoći i podršci koje društvo ima od svih sponzora i prijatelj, te Grada Koprivnice, Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Blagoslov i molitvu predvodio je župnik vlč. Nenad Piskač.

Nakon službenog dijela Skupštine domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak, te je druženje starogradskih vatrogasaca i dragih im gostiju potrajalo do dugo, dugo u noć.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori