Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Davor Bernardić u Koprivnici predstavio programske smjernice SDP-a: Glavni cilj nam je promijeniti Hrvatsku na bolje

Vodstvo Socijaldemokratske partije Hrvatske na čelu s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem večeras je u Domu mladih Koprivnica predstavilo programske smjernice za predstojeće parlamentarne izbore.

Glavni cilj, ustvrdio je Bernardić, je promijeniti Hrvatsku na bolje pod motom “Ispiši budućnost”. Hrvatska je danas, kazao je, zemlja u kojoj vladaju nered, kaos i korupcija te je sveprisutna kriza povjerenja u institucije.

– Cilj nam je kroz naš program osigurati red, stabilnost i bolji život građana inzistirajući na rastu životnog standarda, plaća i mirovina te se boriti beskompromisno protiv korupcije reformom pravosuđa – istaknuo je Bernardić, dodavši kako vladajući u Saboru ne mogu skupiti većinu, a, kako je rekao, obezglavljeno je i Državno odvjetništvo.

– Bavit ćemo se reformom pravosuđa i povećanjem plaća i mirovina, jer od ovakvih postojećih milijun ljudi koji ih primaju ne mogu dostojno živjeti. Mladima želimo osigurati subvencioniranje stanova na najam jer znamo da ih je većina kreditno nesposobna i zato im želimo pomoći da riješe stambene probleme i ostanu živjeti u Hrvatskoj – rekao je Bernardić te dodao da će SDP za to trebati i partnere. Pritom je naveo Hrvatsku stranku umirovljenika, Stranku umirovljenika, HSS, Anku Mrak-Taritaš, IDS i “druge s kojima u ideološkom smislu SDP nema razmimoilaženja”.

Bernardić se osvrnuo i na priču o masonima: – Time se pokušava skrenuti pozornost s pravih problema; glavni državni odvjetnik otišao je zato jer je mason, a ne zato jer nije radio svoj posao – rekao je.

SDP kreće iz Koprivnice jer se radi o naprednoj i uspješnoj sredini, dodao je Bernardić, odakle je na svoj put prema mjestu predsjednika RH krenuo i Zoran Milanović.

Predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić u Koprivnici je istaknuo da upravo ovih dana do izražaja dolazi nefunkcionalnost Vlade pa je to prava prilika da SDP ponudi svoja rješenja, a gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić slikovito je ispričao kako se upravo vratio iz Izraela, države koja je svoju pustinju pretvorila u plodno tlo, dok mi svjedočimo pretvaranju prirodno bogate Hrvatske u pustinju na raznim područjima, rekao je.

– Neizmjerno mi je drago što smo krenuli u predstavljanje programskih smjernica iz Koprivničko-križevačke županije, to je zahvala našim biračima koji sad imaju priliku kreirati program SDP-a za nadolazeće parlamentarne izbore – izjavio je predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer.

Na SDP-ovom skupu u Koprivnici govorili su i predsjednik koprivničke organizacije Tomislav Golubić te koordinator SDP-a za II. izbornu jedinicu Rajko Ostojić.

zatvori