Petak, 19. travnja 2024.

Darko Koren na skupštini najavio da ide po još jedan mandat na mjestu župana

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine najavio je kandidaturu za novi mandat.

Najprije je nezavisni Željko Lacković ukazao na problem odnosa središnje državne vlasti prema Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatra da dok na čelu naše županije neće biti župan iz redova SDP-a ili HDZ-a “nećemo u Zagrebu značiti ništa”. Možemo imati, kazao je Lacković, pet političara, predsjednike Vlade ili ministre, no bez župana iz redova jedne od dviju najjačih stranki ovaj kraj neće biti u fokusu Vlade.

– Ovo što sve vlade rade s Piškornicom, brzom cestom, rudnom rentom, pa nas na kapaljku hrane i tamo se moramo boriti kao lavovi… To je odnos središnje vlasti prema našoj županiji. Zato vi, župane, u HDZ po novi mandat, ali onda i s punim pravom i onda ćete dobiti sve ovo što našoj županiji treba, ili gospodo iz HDZ-a i SDP-a dajte već nekog kandidata jer ovo levitiranje između HSS-a i Mreže neće donijeti rezultate – kazao je Lacković.

Koren mu je u odgovoru najavio da će se kandidirati za novi mandat župana.

– Sad mi je puno lakše jer znam da se Lacković neće kandidirati za župana, ili će ući u HDZ ili SDP, zavisi tko ponudi više. A ja ću se kandidirati, to sad prvi put javno obznanjujem, stalno me pitaju i špekuliraju, a možda onda uđem i u neku stranku – zaključio je Koren.

zatvori