Srijeda, 27. ožujka 2024.

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile i Bjelovar na putu do još jednog naslova hrvatskih prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile su sinoć u gostima ekipu Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, u utakmici 13. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene. Pred gotovo stotinu gledatelja u Dvorani europskih prvaka rezultat je bio 24:37.

Nakon početnog izjednačenja Podravka polako gradi svoju prednost, ali laganim koracima uz dosta promašaja. Koprivnička je ekipa došla do 10 golova razlike, no na poluvremenu su Bjelovarčanke smanjile na 16:22. Podravka Vegeta u drugom poluvremenu održava i nastavlja polagano dizati prednost, sve do konačnih 13 golova razlike. Svih 60 minuta branila je Magdalena Ećimović te je upisala 15 obrana. Najučinkovitija je bila Tjaša Stanko s osam pogodaka.

Unatoč pobjedi, trener Zlatko Saračević nije bio zadovoljan igrom. Bilo je, kaže, previše promašaja i propuštenih prilika za lake golove, što je ocijenio zabrinjavajućim jer će zbog toga imati probleme s jačim ekipama.

Podravka Vegeta jedina je neporažena u domaćem prvenstvu te predvodi tablicu s 26 bodova. Slijedi ju Lokomotiva s 22 pa Bjelovar s 20.

Podsjetimo, Podravka Vegeta u nedjelju igra novu utakmicu Kupa EHF-a. U gimnazijsku sportsku dvoranu dolazi mađarski Siofok. Susret počinje u 15:30.

(RK Podravka)

zatvori