Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Podravini najavljene dvije vježbe civilne zaštite, jedna će simulirati pad zrakoplova

Sredinom ožujka u Podravini će se održati velika zajednička vježba civilne zaštite prema scenariju pada lakog zrakoplova na području općine Virje. Druga vježba odnosit će se na spašavanje na vodi i održat će se na području općine Gola.

Najavljeno je to na sastanku u sjedištu Koprivničko-križevačke županije na kojemu su se susreli zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, zamjenica načelnika Stožera i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić sa suradnicima te voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić i član Roman Sabol i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan.

kckzz.hr

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (11. veljače) te Međunarodnog dana civilne zaštite i Nacionalnog dana civilne zaštite Republike Hrvatske (1. ožujka).

Vježbu simulacije pada zajedno će organizirati službe civilne zaštite Koprivnica i Bjelovar, a nositelj će joj biti Stanica Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja.

O vježbi kod Gole razgovaralo se i krajem studenoga prošle godine. Organizirat će ju Stožer u koordinaciji s jedinicama lokalne samouprave i uz potporu Koprivničko-križevačke županije. U njoj će sudjelovati sve žurne službe iz sustava zaštite i spašavanja, kao i, po prvi puta, novoformirana specijalistička postrojba spašavanja na vodi.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori