Četvrtak, 18. travnja 2024.

VIKEND PROGNOZA Zima se smješka, ali ne pokazuje zube

Stabilno vrijeme koje nas prati od početka godine nastavit će se i u narednim danima.

Prvi ovogodišnji mjesec tako je na dobrom putu da bude iznimno sušan. I dok su temperature donekle i primjerene dobu godine, Sunce je češća pojava od oblaka, a umjesto snijega imamo tek nešto jutarnjeg mraza.

Subota će nastaviti u sličnom tonu. Bit će nešto oblačnije, mjestimice možda i uz maglu, ali poslijepodne su moguća sunčana razdoblja ili djelomično razvedravanje. Umjesto jugozapadnog, u drugom dijelu dana zapuhat će sjeverni vjetar, ali ne bi trebao biti osobito jak, tek toliko da donekle stvori dojam hladnijeg vremena. Jutarnja temperatura oko -2 uz mraz, najviša dnevna oko 5 do 8 stupnjeva, ovisno o eventualnoj magli ili naoblaci te njenoj dugotrajnosti.

Nedjelja će biti malo hladnija. Dan će početi na temperaturi oko 2 stupnja ispod nule, kasnije će porasti do nekih 4 do 6 stupnjeva u plusu. Bit će djelomično sunčano, ali uz mogućnost pojave magle ili niske naoblake. Vjetar slab do nikakav.

Početkom idućeg tjedna bit će oblačnije, možda i uz maglu. Jutarnje i večernje temperature kretat će se oko -2 do -4, dnevne u ponedjeljak tek malo iznad nule, u utorak i srijedu malo toplije. Drugi dio tjedna bit će hladniji.

Nikakvih oborina do daljnjega nema na vidiku, ni kiše ni snijega. Dugoročnije prognoze ukazuju na zasad vrlo nategnutu mogućnost zimske epizode negdje prema kraju mjeseca.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori