Utorak, 23. travnja 2024.

Tribine o odvajanju otpada održat će se sutra u Koprivničkom Ivancu i Koprivnici

Tribina ‘Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!’ održat će se u utorak, 28. siječnja, s početkom u 17 sati u Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu, a potom od 19 sati u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Tribina je namijenjena svim građanima, a na njoj će govoriti Matija Hlebar, stručnjak za održivi razvoj, predsjednik Udruge za održivi razvoj Hrvatske, gost predavač na različitim događanjima koji će govoriti o pametnom gospodarenju otpadom u globalnom i europskom kontekstu, zatim Saša Avirović, dipl. ing. građ., rukovoditelj Sektora gospodarenja otpadom u GKP Čakom d.o.o., prijatelj Udruge za održivi razvoj Hrvatske, gost predavač na različitim događanjima koji će govoriti o pametnom gospodarenju otpadom u Gradu Čakovcu te Saša Grubačević, direktor Sektora za gospodarenje otpadom u koprivničkom Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac.

Cilj organiziranja tribine je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom te učinkovitijeg odvajanja otpada na samom mjestu nastanka kako bi se smanjile količine otpada kojeg je potrebno odložiti. Tribina se organizira u sklopu istoimenog projekta “Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna.

zatvori