Subota, 20. travnja 2024.

Tri tvrtke gradit će nove poslovne prostore i pogone u koprivničkim poduzetničkim zonama

Tri trgovačka društva potpisala su ugovore s Gradom Koprivnicom o osnivanju prava građenja u koprivničkim poduzetničkim zonama, iskoristivši tako gradske poticaje i olakšice za razvoj gospodarstva i poduzetništva. Dvije će svoje poslovne prostore i pogone graditi u zoni Dravska, a jedna u Radničkoj.

Tvrtka Mavik d.o.o. u poslovnoj zoni Dravska izgradit će prodajni i skladišni objekt za proširenje kapaciteta prodaje alata, željezarije, robe za gradnju, stanovanje i vrtne radove, a u budućnosti je i potencijalna manja proizvodnja. Tvrtka Osnova d.o.o. također u Dravskoj izgradit će poslovno-skladišni objekt zbog širenja djelatnosti u izvođenju građevinskih radova na objektima niskogradnje i visokogradnje, a u zoni Radnička tvrtka Akropola d.o.o. koja se bavi prodajom, sklapanjem i distribucijom metalnih konstrukcija izgradit će skladišno-prodajni prostor.

Podsjetimo, Grad Koprivnica poduzetnicima koji ulažu u gradske poduzetničke zone nudi niz pogodnosti i olakšica koje se odnose na kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu te komunalni doprinos, s ciljem jačanja i poticanja gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te shodno tome i otvaranja novih radnih mjesta. Osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni, poduzetnicima se tako omogućuje i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja.

Ugovore s poduzetnicima potpisao je gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, pročelnikom Ureda za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravkom Punčikarom i voditeljicom Odsjeka za upravljanje nekretninama Đenis Sambol.

(Grad Koprivnica)

zatvori