Četvrtak, 18. travnja 2024.

Suncokreti ruralnog turizma dodijeljeni Virovskoj prkačijadi i Izletištu Novak

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ dodijelila je nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’. Među više od 150 nominiranih, natjecalo se i šest destinacija iz Podravine i Prigorja.

Srebrnim poveljama nagrađeni su Virovska prkačijada – prvi europski festival malih tradicijskih kolača u kategoriji ‘Ruralno turističke manifestacije’ te Obiteljsko izletište Novak u kategoriji ‘Poduzetnici u ruralnom turizmu’. Nagradu za Virovsku prkačijadu preuzeo je načelnik Općine Virje Mirko Perok, a za Izletište Novak vlasnik Robert Novak.

Podsjetimo, za nagradu Suncokret ruralnog turizma osim Virovske prkačijade i Obiteljskog izletišta Novak nominirani su bili i Festival žena iz ruralnog područja Koprivničko-križevačke županija, EKO kuća Karlovčan iz Ferdinandovca, OPG Divjačko iz Đurđevca te OPG Korošec iz Đelekovca.

Hotel Roxanich Wine&Heritage iz Motovuna proglašen je šampionom nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’ za 2019., a na svečanosti je dodijeljeno ukupno 45 nagrada kroz zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake.

Okupljenima su se obratili potpredsjednik za poljoprivredu i turizam HGK Dragan Kovačević, ministar turizma Gari Cappelli i predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ Dijana Katica, koji su u svojim govorima naglasili kako turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu te da zaslužuje još bolju promociju.

Uz župana Darka Korena svečanosti dodjele prisustvovali su i saborski zastupnik Branko Hrg, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, voditelj Turističke zajednice područja ”Dravski peski” Alen Janći, kulinarski promotor Podravke i član Organizacijskog odbora Virovske prkačijade Dražen Đurišević te članice Udruge žena Virje.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
zatvori