Petak, 19. travnja 2024.

Nastavlja se provedba važnog projekta: Županija osigurala više sredstava za zdravstvenu zaštitu u Križevcima i Đurđevcu

Provedba specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite za pacijente u Križevcima i Đurđevcu nastavlja se i ove godine.

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisao je sporazum o osiguranju i daljnjoj provedbi s ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Župan Koren je uoči potpisivanja ponovio kako je u šest godina provođenja specijalističko-konzilijarne zaštite u Križevcima i Đurđevcu obavljeno više od 23 tisuće pregleda. Pacijenti su tako preglede mogli obaviti u šest specijalističkih ambulanti: oftalmološkoj, dvije internističke, kirurškoj, psihijatrijskoj i ortopedskoj. Na taj način su se smanjile liste čekanja u koprivničkoj bolnici.

Snimila Silvija Škoda.

– Prošle godine je za program specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite Županija osigurala 420 tisuća kuna, a ove se godine iznos povećao i penje se na 500 tisuća kuna. Želja nam je prošiti tu mrežu usluga na način da osiguramo potrebne stručne timove, prije svega liječnike koji te usluge mogu pružiti, prvenstveno uroloških specijalističkih pregleda i ostalih po potrebi.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić zahvalio je županu Darku Korenu na podršci u ovom višegodišnjem projektu, ali i svim specijalistima koji su obavljali preglede:

– Mogu izraziti zadovoljstvo time što se nastavlja jedan proces koji godinama traje u Koprivničko-križevačkoj županiji te je prvenstveno odraz brige Županije za zdravlje svojih stanovnika. Zahvaljujem i kolegama specijalistima iz koprivničke Opće bolnice koji ulažu napor da kroz tjedan odlaze u Križevce i Đurđevac i pružaju specijalističku zdravstvenu skrb te vrijednost ovog procesa najbolje znaju sami pacijenti.

Ravnateljica koprivničko-križevačkog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla također je naglasila važnost pružanja specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite jer se na taj način medicinske usluge približavaju pacijentima. Zadovoljstvo provedbom je izrazila i Željka Fruk, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u čijim se prostorima u Đurđevcu i Križevcima obavljaju specijalistički pregledi.

zatvori