Petak, 29. ožujka 2024.

Slavenu dolazi Dinamo: ‘Optimistični smo, staloženi, ne smijemo se prepasti grba jer on ne igra’

Počinje proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige. Slaven Belupo u prvoj utakmici u nastavku prvenstva na domaćem stadionu “Ivan Kušek – Apaš” dočekuje zagrebački Dinamo.

Slavenov trener Tomislav Stipić zimske je pripreme ocijenio kvalitetnima i naglasio da su bile ugodno iskustvo za cijeli klub, posebno zato što nisu nigdje putovali već su ostali u Koprivnici. A što se tiče sutrašnje utakmice:

– Iščekujemo tu utakmicu s mnogo optimizma, sa željom da što bolje odigramo i naravno da ostvarimo što bolji rezultat.

Stipić protiv Dinama neće moći računati na trojicu standardnih prvotimaca: Božu Mikulića i Karla Lulića zbog kartona te Tomislava Božića zbog ozljede.

– Tako da će sada biti jako interesantno jesmo li mi, ja na čelu i moj trenerski stožer, zadnjih mjeseci ulagali u one igrače koji će nam sutra biti važni.

Tomislav Stipić
Tomislav Stipić. Snimio Marko Posavec.

Dinamo je bez sumnje snažan protivnik i iznenađenja protiv Modrih su rijetka. No, to nije razlog da se bilo tko preda prije prvog zvižduka, naglasio je Stipić:

– Sve u svemu, staloženi smo, vjerujemo u sebe, pred nama je jedna lijepa utakmica. No, jako je bitno da se koncentriramo na zadatak i da se ni u kom smislu ne prepadnemo grba jer grb ne igra, već krv i meso. Jako je bitno da ostanemo sebi vjerni jer će onda biti interesantna utakmica.

Dosta je bilo prometno posljednjih tjedana u Slavenovoj svlačionici. Trener Stipić istaknuo je da je svatko od novih igrača dobio svoju ulogu, svoj zadatak i svoje mjesto u momčadi, no da se ništa ne događa preko noći i da će se njihova prava vrijednost vidjeti s vremenom. Neke od njih koprivnička će publika imati prilike vidjeti sutra na travnjaku Apaša.

– Vjerujem da ćemo sutra vidjeti novi sistem s nekoliko novih lica. Jako je bitno da mi koji smo zaduženi za ekipu, koji su sastavljamo, stvaramo i razvijamo, da znamo što smo mi i koja ljudska bića mi dovodimo sebi.

Utakmica počinje u 17:30, a blagajne se otvaraju dva sata ranije. Podsjetimo još jednom da će Ulica Mihovila Pavleka Miškine od raskrižja s Marofskom do raskrižja s Galovićevom biti zatvorena za promet od 16 sati.

zatvori