Utorak, 23. travnja 2024.

PROMETNE NESREĆE Ozlijeđeni vozač pobjegao s mjesta nesreće, a čak četiri automobila sletjela s ceste

Minulog vikenda na prometnicima u okolici Koprivnice Policijska uprava Koprivničko-križevačka zabilježila je nekoliko prometnih nesreća.

Nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u Koprivničkim Bregima. Tamo je u petak oko 21 sat 31-godišnjak vozio Renault koprivničkih registracija u smjeru Ulice Matije Gupca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal te udario u kolni prilaz kuće. Iako je vozač lakše ozlijeđen, napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen. Protiv 31-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dogodilo se i nekoliko prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U Rasinji je u petak oko 14:30 nesreću skrivila 55-godišnja vozačica Renaulta varaždinskih registracija. Ona je dolaskom do raskrižja Kolodvorske ulice prilikom skretanja u lijevo oduzela prednost prolaska Mercedesu njemačkih registracija koji je iz suprotnog smjera vozio 37-godišnjak. Došlo je do udara prednjeg dijela Mercedesa u bočnu stranu Renaulta, te je nastala materijalna šteta. Protiv 55-godišnjakinje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća se dogodila i u Koprivnici. U Starogradskoj ulici je u subotu ujutro oko 5:50 33-godišnja vozačica Škode koprivničkih registracija upravljala u smjeru centra grada. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika te je udario u prometni znak. Vozačici je naplaćena novčana kazna.

Do udarca u prometni znak došlo je i na otvorenom dijelu ceste Veliki Otok – Đelekovec. 35-godišnji vozač je u subotu oko 23 sata upravljao Fordom zagrebačkih registracija te je uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika u odvodni kanal i pritom udario u prometni znak. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Do slijetanja vozila s kolnika došlo je i u Subotici Podravskoj. 50-godišnja vozačica VW-a koprivničkih registracija vozila je u nedjelju oko 13:30 u smjeru Varaždinske ulice. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletjelo s kolnika i udarilo u betonsku odvodnu cijev. Protiv vozačice će biti pokrenuti prekršajni postupak.

Prometna nesreća se dogodila i u Reki. Tamo je mladi 21-godišnjak oko 22:30 VW-om koprivničkih registracija uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika. Pritom je vozilom udario u metalnu zaštitnu ogradu, okrenuo se na cesti i sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

zatvori