Petak, 19. travnja 2024.

PROMETNE NESREĆE Lakše ozlijeđeno troje djece u Herešinu, vozači u Botovu i Peterancu sletjeli s kolnika

Nekoliko se prometnih nesreća dogodilo na području naše županije u protekla četiri dana.

U Herešinu su u prometnoj nesreći lakše ozlijeđene četiri osobe. Do nesreće je došlo u Ulici Hrvatske državnosti u petak ujutro oko 8:50 sati. 33-godišnjak koji je upravljao Mercedesom varaždinskih registracija u smjeru Marovske ulice je uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u radni stroj JCB zagrebačkih registracija kojim je upravljao 30-godišnjak u smjeru Koprivnice.

U nesreći je lakše ozlijeđeno četvero putnika iz Mercedesa, 20-godišnjakinja te troje djece u dobi od 1, 3 i 4 godine koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima ni smješteni u autosjedalice. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 33-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

U Botovu je u subotu oko 11:30 sati 25-godišnji vozač Seata koprivničkih registracija uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Vozilo je završilo u polju i prevrnulo se na krov. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još jedna nesreća dogodila se u subotu u Peterancu. Tamo je oko 13:20 sati 21-godišnjak vozio Hondu koprivničkih registracija Ulicom Braće Radić u smjeru Drnja. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0.07 promila te je zbog neprilagođene brzine sletio vozilom s kolnika i prednjim dijelom udario u betonski stup. Protiv vozača će također biti pokrenut prekršajni postupak.

A pijana vozačica je u nedjelju skrivila prometnu nesreću na cesti Subotica Podravska – Cvetkovec. Ona je oko 3:15 sati upravljala BMW-om koprivničkih registracija te je prilikom skretanja na parkiralište udarila u Ford kojim je 42-godišnji vozač nju krenuo pretjecati. Vozačica je bila pod utjecajem alkohola od 1.07 promila te će protiv nje biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori