Utorak, 23. travnja 2024.

Tijekom produženog vikenda policija zabilježila 186 prometnih prekršaja

Tijekom produženog vikenda, u razdoblju od 3. do 7. siječnja, na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je 186 prometnih prekršaja.

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj objašnjavaju da je bilo 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 94 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam nepropisnog korištenja mobitela.

Kada je riječ o vožnji u alkoholiziranom stanju, najveća koncentracija alkohola od 2,12 promila zabilježena je kod 29-godišnjaka koji je u subotu u Ulici Blaža Mađera u Novigradu Podravskom vozio osobni automobil. Protiv vozača je pokrenut žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna te mu je oduzeta vozačka na četiri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u subotu, 13 minuta nakon ponoći u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 131 kilometar na sat iako je ograničenje bilo 70.

Osim toga, policijski službenici zaustavili su 43 mlada vozača. Pet ih je sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija kod ove skupine vozača, od 1,55 promila, zabilježena je kod 23-godišnjeg vozača koji je vozio Ulicom Đure Basaričeka u Koprivnici. Policija ga je zaustavila u nedjelju u dva sata. Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prestrojavanja i nenošenja vozačke dozvole.

zatvori