Ilustracija
Ilustracija / snimio Marko Posavec.

Promjenjivo do pretežno oblačno, samo povremeno uz malo sunca. Kasno poslijepodne ili navečer očekujemo kišu koja uz pad temperature nakratko može prijeći u susnježicu ili mokar snijeg. Mjestimice na širem području može biti i grmljavine. Tijekom dana većinom će puhati umjeren, možda i pojačan jugozapadni vjetar, navečer uz prolaz fronte kratkotrajno jak sjeverozapadni. Bit će i osjetno toplije: najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 10 stupnjeva, možda i stupanj-dva višu.

U srijedu će i dalje biti pretežno oblačno, ali moguća su i sunčana razdoblja. Ujutro zbog moguće poledice budite oprezni na nogama i na kotačima. Bit će uglavnom suho, eventualno uz nešto malo rijetke kišice ili rosulje tu i tamo. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko nule, najviša dnevna oko 7-8 stupnjeva.

U četvrtak djelomično sunčano, ali uz mogućnost magle. Ponovno će zapuhati jugozapadni vjetar zbog kojega će dani koji slijede biti iznadprosječno topli. Naznake moguće zimske promjene vremena naziru se sredinom idućeg tjedna.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.