Petak, 19. travnja 2024.

Podravka Vegeta u subotu gostuje u Danskoj, Aneja Beganović: Svaka utakmica počinje s nula-nula, imamo 60 minuta

Rukometašice Podravka Vegete u subotu igraju utakmicu drugog kola EHF Kupa. Nakon domaće pobjede nad rumunjskom Magurom proteklog vikenda, put ih vodi u Dansku gdje ih čeka tamošnji Kopenhagen.

Bit će to, kaže trener Zlatko Saračević, teži izazov:

– To je druga priča u odnosu na ovo što smo igrali ovdje protiv Magure. To je kvalitetnija ekipa koja ima totalno drugi stil igre. Trenutno su druge u danskoj ligi, a tamo su i jedan Herning i jedan Nykobing, oni su daleko ispod njih.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Podravka Vegeta, kaže Saračević, mora biti opasnija u gostima:

– S naše strane, situacija je malo bolja nego što je bila prije ove utakmice s Magurom, malo smo kompletniji. Još uvijek ima nekih sitnih problema koje rješavamo u hodu. Ja osobno mislim da moramo bolje igrati vani, u gostima nego što smo igrali u Ligi prvakinja, i da moramo izdržati cijelu utakmicu.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Kapetanica Dragica Džono kaže da je atmosfera u ekipi dobra:

– Znamo što nas čeka, imamo još dva-tri dana da se pripremimo za utakmicu. Vjerujem u svoju ekipu i da ćemo dati sve od sebe.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Aneja Beganović, koja se Podravki pridružila prije mjesec dana, kaže da će morati ubrzati igru kako bi mogle parirati Dankinjama:

– Svaka utakmica počinje s nula-nula. Imamo 60 minuta, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti. Kao što je trener rekao, igraju brzo, morat ćemo trčati.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 11. siječnja s početkom u 14 sati.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
zatvori