Utorak, 23. travnja 2024.

POČINJE EHF KUP Podravkašice će ove nedjelje na domaćem terenu zaigrati protiv rumunjske Magure

Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje odigrati prvu utakmicu EHF Kupa. U prvom kolu susret će se s rumunjskom Magurom i to na domaćem terenu – u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’.

Podsjetimo, još u studenom Podravkašice su doznale protivnice s kojima će odmjeriti snage u novoj sezoni EHF Kupa. Igrat će u skupini B u kojoj su još branitelj naslova – mađarski Siófok, rumunjska Magura Cisnadie i danski Kobenhavn, odnosno Kopenhagen.

Trener Zlatko Saračević na današnjoj konferenciji za medije najprije se dotaknuo samog EHF Kupa za kojeg zna da će biti itekako izazovan:

Zlatko Saračević. Foto: Sonja Barčanec.

– Naš cilj je proći u daljnju fazu natjecanja odnosno osminu finala. Zato moramo biti prvi ili drugi u skupini, a na nama je da to ostvarimo. Skupina je teška, a ekipe koje su s nama u njoj su kvalitetne. Dolaze nam ekipe iz tri najjače i najkvalitetnije lige u Europi. Imamo realnu šansu da prođemo, ali isto tako bit će jako teško. Moramo pobjeđivati doma, to je sigurno. No, idemo utakmicu po utakmicu.

Iako je rumunjska ekipa “najmanje zlo” u skupini B, Saračević je svjestan da ni ta utakmica, kao ni nadolazeće, neće biti laka.

– To je ekipa koja nema izraženih šutera ili igračica, ali i ekipa koja je izbacila jednu Gran Canariu što dovoljno govori samo za sebe. Ekipa je to koja dugo igra u prvenstvu. Naša prednost bi trebala biti naša igra. Moramo nametnuti naš ritam igre i našu brzinu.

Osim s jakim protivnicama, Saračević priznaje da u klubu velikih problema imaju i sa zdravstvenim stanjem igračica. Ianasi, Zadravec i Debelić zbog ozljeda neće moći zaigrati u ovogodišnjem EHF Kupu. One Podravkašice koje nemaju ozbiljne ozljede se pak bore s bolestima i virozama. Džono zbog gnojne angine od Sesveta pa do jučer nije trenirala. Tsakalou je zadnji put igrala protiv Lokomotive jer osim što miruje zbog slomljenog palca, liječi i temperaturu. Beganović i Turk su također imale virozu, no jučer su odradile prvi trening.

– Zbog bolesti ćemo imati problema, vidjet ćemo tko će moći igrati, a tko ne. Prioritet je da igraju zdrave igračice. Ne želimo riskirati i ući u utakmicu s tri, četiri poluspremne igračice – dodao je Saračević.

Aneta Benko. Foto: Sonja Barčanec.

Aneti Benko ovo je prvi europski nastup u dresu Podravka Vegete. Na današnjoj konferenciji za medije ispričala je kakva su njena očekivanja od ove utakmice.

– U EHF Kupu moramo provesti upute trenera u djelo. Dobro se pripremamo i puno treniramo. Otvaranje nove godine uz pobjedu svakako bi nam podiglo samopouzdanje.

Vratarka Magdalena Ećimović dodala je da igračicama puno znači podrška publike.

– Prvu utakmicu igramo u Koprivnici. To nam puno znači te ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu kod kuće. Nadamo se punoj dvorani jer nam to daje vjetar u leđa.

Utakmica između Podravka Vegete i Magura Cisnadie počinje u nedjelju u 15:30 sati.

Magdalena Ećimović. Foto: Sonja Barčanec.
Foto: Sonja Barčanec.
zatvori