Petak, 29. ožujka 2024.

NOVA POJAČANJA: NK Tehnika Koprivnica ekipira se za proljetni dio sezone, stižu zvučna imena

Nogometni klub Tehnika-Koprivnica napravio je velik iskorak ušavši iz Prve županijske u Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Međutim, rezultati jesenskog dijela prvenstva nisu bili zadovoljavajući; ekipa je formirana krajem srpnja i većinu momčadi činili su igrači NK Tehnike koja je osvojila šesto mjesto u netom završenoj Prvoj ŽNL.

Neslužbeno doznajemo da se klub dodatno pojačava jer mu je cilj izbjeći borbu za opstanak te igrati finale Županijskog kupa.

Među najnovijim pojačanjima najistaknutije je ime Marka Radotovića. Ovaj nogometaš prošao je Slavenovu školu nogometa, a već dulji niz godina igra u austrijskim niželigaškim klubovima. Njegova pozicija je krilo, no može igrati i u vrhu napada.

Drugo veliko pojačanje je Izraelac Rany Hamzey, fantastični zadnji vezni igrač kojega krase dobra tehnika i borbenost, a prošle godine je bio jedan od ponajboljih pojedinaca NK Koprivnice u 3. HNL Istok. Uz njega, klub je doveo desnog bočnog Izraelca Ranyja Mandowa, igrača s nastupima u 1. izraelskoj ligi.

Također, ovu momčad pojačali su i Mateo Kuzminski iz županijskog drugoligaša Mladosti iz Koprivničkih Bregi, te Dario Stjepić koji je svoje posljednje utakmice igrao u Austriji, a nekad je bio standardni prvotimac NK Slatine. Navodno je klub u pregovorima s još dvojicom igrača iz 2. i 3. HNL, te ćemo zasigurno gledati daleko jaču Tehnika-Koprivnicu u nastavku prvenstva.

S druge strane, kada je riječ o odlascima, klub su napustili Roberto Jandrašec koji se vratio u matični NK Radnik-Križevci te Tomislav Vrbančić. Navodno odlazi i ponajbolji igrač Domagoj Hlevnjak zbog poslovnih obveza, no još uvijek nije potvrđen njegov novi klub.

Nogometašima Tehnika-Koprivnice zakazana je prozivka za 25. siječnja, dok će prvu pripremnu utakmicu igrati 1. veljače protiv Rudara iz Glogovca.

zatvori