Utorak, 23. travnja 2024.

Luka Liklin potpisao svoj prvi profesionalni ugovor: Klub je ovime pokazao da mi vjeruje, a sada je na meni da to vratim

Luka Liklin, nadareni vezni igrač iz Škole nogometa Slaven Belupa, potpisao je s klubom svoj prvi profesionalni ugovor. Liklin i Slaven dogovorili su trogodišnju suradnju.

Liklin je 2001. godište, rodom iz Murskog Središća. Svoje prve nogometne korake napravio je u Varaždinu, a preko Međimurja je na poziv trenera Zvonimira Keleka stigao u koprivničku školu nogometa. U Slavenu je od svoje 14. godine. Igrao je za kadete, juniore i drugu momčad, a njegova je pozicija ofenzivni vezni ili krilo.

U aktualnoj sezoni branio je boje juniora i druge momčadi Slaven Belupa, a svojim se igrama izborio i za nastupe u mladoj U-19 reprezentaciji. U drugom dijelu sezone priključio se treninzima prve momčadi, a pod paskom trenera Tomislava Stipića krenuo je i u pripreme za proljetni dio Prve HNL.

– Jako mi je drago što sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Slaven Belupom. Sretan sam jer je klub ovime pokazao da mi vjeruje, a na meni je sada da to vratim svojim maksimalnim zalaganjem na svakom treningu. Moram istaknuti da se zaista odlično osjećam u svlačionici prve momčadi. Iako su oko mene igrači koji iza sebe imaju velike utakmice i odlične karijere, ponašaju se prema meni sasvim normalno, pomažu mi savjetima i trude se da mi olakšaju prilagodbu na seniorski nogomet – rekao je Liklin po potpisu ugovora.

Foto: NK Slaven Belupo

Trener Tomislav Stipić pohvalio je mladog Liklina i zaželio mu sreću u seniorskom nogometu.

– Uvijek je lijepo kada mladi i talentirani igrač dobije nagradu za trud i odricanje koje je uložio. Lijepo ga je vidjeti kako živi svoje snove. Baš tako i igra nogomet: neopterećeno, rastrčano i kreativno. Prateći Liklina kroz utakmice u Školi nogometa te na treninzima nakon prvog dijela sezone na kojima smo okupili naše mladiće u sklopu Talent programa vidjeli smo da je Luka potentni veznjak, izuzetno taktički potkovan te s velikim prostorom za napredak. Mi ćemo mu omogućiti najbolje uvjete za rad, a na njemu je da upija, napreduje i pokuša iskoristiti svoju priliku – rekao je Stipić.

(NK Slaven Belupo)

zatvori