Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Koprivnica je domaćin LTT treninga kojim se povezuje obrazovanje odraslih i predškolaca

U Domu mladih Koprivnica započele su projektne aktivnosti LTT (Learning Teaching Training) treninga koji se provodi u sklopu europskog projekta ‘Chain experiment in preschool’ čiji su partneri Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić ‘Tratinčica’.

LTT aktivnosti će se u Koprivnici provoditi sve do 24. siječnja, a u skupinama od po 6 sudionika izrađivat će se lančani pokus pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarine Bertoncelj.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić obišao je sudionike u projektu te je izrazio  zadovoljstvo zbog ovakvog vida međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

– Zahvalio bih prije svega našim ravnateljicama Maji Holek i Idi Šipek što su uspjele organizirati ovaj projekt u Koprivnici i da svi zajedno napravimo jednu lijepu priču što se tiče međugeneracijske solidarnosti na praktičnim zadacima – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica partneri su u europskom projektu “Chain experiment in preschool” koji je odobren u okviru programa Erasmus+ KA2 i provodi se s partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije. Glavni cilj projekta je povezivanje obrazovanja odraslih s predškolskim obrazovanjem (vrtići) radi jačanja multigeneracijske suradnje kroz dijeljenje ideja, praksi i metoda u provedbi lančanog pokusa u vrtićima. Sudjelujući u lančanom pokusu, djeca razvijaju ključnu tehnološko-znanstvenu kompetenciju i interes za tehnička zanimanja.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice, posljednja LTT aktivnost bit će održana u svibnju u Jasenicama u Sloveniji, a u rujnu, mjesecu završetka projekta Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić ‘Tratinčica’ bit će domaćini posljednjeg projektnog sastanka.

Izvor: Grad Koprivnica

zatvori