Subota, 20. travnja 2024.

Kuglačice Podravke pokazale borbenost, no protivnice su bile bolje

Proteklog vikenda kuglačice Podravke započele su drugi dio sezone odigravši susret 10. kola protiv prvakinja Svjetskog kupa, kuglačica Mlake iz Rijeke.

Tom prilikom Podravkašice su pokazale borbenost i dobar otpor srušivši odlična 3303 čunja, no konačan rezultat bio je 2:6 i 91 čunj razlike za pobjednice.

U prvom bloku Šimunić gubi prva dva seta za par čunjeva, nadoknađuje u trećem, ali u četvrtom nema pravu završnicu protiv Koprivničanke Jambrović i gubi poen. Matiša nakon slabog prvog seta, dobrom igrom u čišćenju osvaja ostala tri seta i osvaja prvi poen za Podravku. Bolić ne uspijeva dovoljno zaprijetiti Gal, aktualnoj prvakinji Hrvatske, uzevši joj tek jedan set. Nakon prvog bloka Podravka gubi 1:2 i u zaostatku je samo 40 čunjeva.

U drugom bloku Kolarić vrlo dobro započinje s 2:0 u setovima, no u nastavku gubi od najbolje pojedinke Bosak koja jedina premašuje 600 čunjeva na utakmici. Orehovec vrhunskom igrom ne dozvoljava protivnici da joj se približi te u prva tri seta odmah osvaja bod. Zver gubi prvi set, no u sljedeća dva se vraća, četvrti ponovo gubi, te ne osvaja poen zbog razlike u čunjevima. Konačan rezultat 2:6 i 91 čunj razlike za protivnice.

Dodajmo da nastavak prvenstva slijedi u veljači, ali već sljedeći vikend kuglačice se u Varaždinu na Prvenstvu regije sjever za parove, bore za odličja i prolazak dalje na Prvenstvo RH.

zatvori