Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kuglači Podravke uz gromoglasnu podršku navijača u zadnja tri hica svladali goste iz Osijeka

Kuglači Podravke u dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici pobijedili su Zrinski pivovaru iz Osijeka rezultatom 5:3, u čunjevima 3276:3266.

Tijekom čitave utakmice gosti su vodili i imali pobjedu u svojim rukama, no domaćini su pokazali svoj karakter pa su uz gromoglasnu podršku i navijanje u zadnja tri hica preokrenuli rezultat i ostvarili pobjedu.

U prvom bloku gosti vode 3:1 i 12 čunjeva prednosti. Poene gube Ivan Betlehem 506, Miroslav Šaško 545, a jedan poen za Podravku osvaja Ivica Uremović s 545 čunjeva. U drugom bloku, poslije drugog seta gosti vode 7:1 i 86 čunjeva prednosti i onda počinje gromoglasno navijanje i podrška s tribina te se prednost gostiju počinje topiti. Maestralni kapetan Podravkaša Zvonimir Horžitzky lomi svog protivnika i na kraju završava sa srušenih fenomenalnih 620 čunjeva i osvaja poen. Goran Šegerec s 550 čunjeva također osvaja poen uz fantastičnu igru u zadnjem čišćenju srušivši 3 devetke, a Saša Štefić gubi poen s 510 čunjeva.

Trener Podravkaša Ljubomir Oroz na kraju utakmice bio je prezadovoljan pobjedom i s osvojena dva nova boda pa tako Podravka nakon 12. kola zauzima četvrto mjesto. Za trećeplasiranom Fortunom, kojoj odlaze u goste u sljedećem kolu, zaostaje za jedan bod. Prva je Novska bez izgubljenog boda.

zatvori