Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnički SDP, HSS, Glas, Laburisti i HSU zadovoljni: Ovaj trend nastavit će se i na parlamentarnim izborima

'Županija je u statistikama crvena, a nadamo se da će takva biti i u izvršnoj vlasti'

Hrvatska je u nedjelju izabrala predsjednika, a Zoran Milanović bio je i većinski izbor Podravaca i Prigoraca. Predsjednici gradskih organizacija koalicijskih stranaka SDP-HSS-Glas-Laburisti-HSU zadovoljni su Milanovićevim izborom, ali i izbornim rezultatima u Koprivnici i na razini županije.

– Grad Koprivnica konstanta je na svim izborima. I na ovim izborima građani su pokazali što žele i čemu teže. Rezultat predsjedničkih izbora pokazuje i da je u županiji došlo vrijeme za promjene. Županija je u statistikama crvena, a nadamo se da će takva biti i u izvršnoj vlasti – rekao je Tomislav Golubić, predsjednik koprivničkog SDP-a, te zahvalio svim glasačima.

Dodao je da je izlaznost bila 55 posto, ali njome ipak nije zadovoljan. Kaže da će biti zadovoljan kad ona bude 100-postotna.

S njime se složio i laburist Darko Tetec te napomenuo kako su ovo već drugi izbori na kojima je HDZ doživio neuspjeh te se nada da će se taj trend nastaviti i na parlamentarnim izborima.

Glasov Goran Perišić nastavio je u istom tonu te je u sportskom žargonu kazao kako je prvo poluvrijeme dobro odrađeno, a sada ih čeka ono drugo, odnosno parlamentarni izbori.

Biračima su uz Golubića, Teteca i Perišića zahvalili i HSS-ov Nenad Martinaga i Željko Šemper iz HSU-a.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovao je i Marko Katanović iz križevačkog SDP-a koji je naglasio da je Milanović jako dobar rezultat ostvario i u Križevcima.

– Ovaj rezultat dobar je pokazatelj trenda: birači su se opredijelili za građansku, a ne konzervativnu opciju – zaključio je Katanović.

zatvori