Srijeda, 24. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Kad su gospođe bile drugarice

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Ova slika snimljena je u Umagu na turniru veterana i veteranki, što se svake godine u bivšoj državi održavao u vrijeme tadašnjeg praznika Dana republike 29. studenoga, uz sudjelovanje bivših rukometašica i rukometaša iz cijele Juge. Bilo je to vrijeme kad su današnje gospođe još bile drugarice.

Prva tri reda na slici zauzele su Podravkine veteranke. Sve su tu, ali i vozač legendarnog malog Podravkina busa Štef Sinjerec (u drugom redu odozdo na slici desno sa suprugom). Ima i muževa koji su pazili na svoje mlade supruge. Naočit s visokim čelom i dugom kosom (do Štefa Sinjerca) nekadašnji je direktor kluba Željko Šestak.

Kad se malo zadubite u izgled veteranki možda vam nije jasno kako su već veteranke. To vam je bilo tako! Mudra rukovodstva više nisu trebala rukometašice koje su bile starije od 24 godine, tako da su bile umirovljene i nepotrebne u naponu snage (sportske) i života. Pogrešne procjene u angažiranju i “dezangažiranju” nisu samo specijalitet prošlosti.

I da, da ne zaboravim: Onaj dečec s naočalama, s mamicom koja sjedi do Željca Šestaka, je sukreator ove stranice današnji sportski novinar Goran ČM.

Tekst i foto: Ivo Čičin-Mašansker
Koprivnička sportska povijest

zatvori