Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnička sportska povijest: Božo Sušec i Podravka

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Sportski novinar i urednik Božo Sušec (Zagreb, 1946.), 1968. godine bio je jedan od dobitnika stipendije koju je dodijelila TV Zagreb i u početku se bavio gradskim temama, a 1972. godine prešao je u Sportski program, na utakmicama radio kao asistent Mladena Delića, a potom i samostalni komentator.

Pratio je 16 olimpijada (od 1976. do 2008. sve zimske i ljetne igre), a specijalizirao se za atletiku, nogomet, rukomet i skijaško trčanje. To su natuknice iz Wikipedije. Božo Sušec danas je komentator Arenasporta s ogromnim znanjem i komentatorskim autoritetom. Bio je i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza 1992, 1993. i 1994. godine.

Sušec je često prenosio i Podravkine utakmice, pratio je Podravku u njenom “vatrenom krštenju” u Rumunjskoj Vilcei u četvrtzavršnici Kupa kupova sezone 1992/93., tada još pod ingerencijom IHF-a, svjetske rukometne federacije, a prenosio je iz Beča i znamenite Podravkine utakmice s Hypom.

Na slikama su nasumice odabrani detalji nakon utakmice u Beču u razgovoru sa Snježanom Petikom i vođom Hypa Gunnarom Prokopom i u ulozi predsjednika HRS-a kako dijeli medalje RK Podravki (kolor fotografije).

Izvor: Koprivnička sportska povijest

Božo Sušec u razgovoru sa Snježanom Petikom nakon utakmice u Beču. Foto: Ivo Čičin-Mašansker
U razgovoru s vođom Hypa Gunnarom Prokopom. Foto: Ivo Čičin-Mašansker

 

Božo Sušec u ulozi predsjednika HRS-a dijeli medalje RK Podravki. Foto: Ivo Čičin-Mašansker
Božo Sušec lijevo na spomenutoj utakmici u Rumunjskoj. Do njega je pokojni novinar Sportskih novosti Ivica Vukotić. Foto: Ivo Čičin-Mašansker
zatvori