Koprivnička pjesnikinja Zdenka Čavić uz brojne ugledne pjesnike, pjevače i glumce ispričala Krapinsku božićnu priču

Koprivnička pjesnikinja Zdenka Čavić bila je dio poetske večeri ‘Krapinska božićna priča’ na kojoj su nastupili brojni ugledni i poznati pjesnici i pjevači.

Krapinsku božićnu priču u podrumu Župnog dvora Krapina u petak, 27. prosinca organizirali su Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i krapinski župnik vlč. Davor Štuljan.

U ozračju Božića i svečanoj atmosferi prožetoj prijateljstvom, stihovima i božićnim pjesmama, muza nadahnuća je anđeoskim glasovima još jednom, po deveti put oživotvorila ‘Krapinsku božićnu priču’. U prepunom rustikalno uređenom prostoru podruma župnog dvora bilo je teško pronaći mjesto čak i za stajanje, jer su joj željeli prisustvovati mnogi.

Božićnom su ugođaju, radosti i toplini, svojim stihovima doprinijeli Slađana Benkus, Zdenka Čavić, Darko Foder, Ivan Hršak – Belko i Zorica Klinžić. Pjesnici su još jednom pokazali da su prožeti duhom Božića u srcima, pretočivši ih u stihove koje su nadahnuto interpretirali Biserka Ipša, Ronald Žlabur i Martin Grđan.

Prigodne božićne skladbe izvodili su vokalni solisti Zoran Čavužić, Miljenko Golub, Ella Inkret, Gordana Ivanjek Tušek, Bojan Jambrošić, Lucija Jelušić, Zdenka Kovačiček, Tanja Mršić i Iva Ranogajec Inkret, uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca, Petre Onderufove i Žarka Tušeka. Program je ležerno i vrlo elokventno vodio Željko Slunjski.

Domaćini su još jednom pokazali da su vrsni organizatori i znalački su svoje prijatelje i goste počastili prekrasnom božićnom bajkom koju će svi prisutni dugo pamtiti i nositi u srcu.