Četvrtak, 25. travnja 2024.

Karlo Sokač probudio se iz kome, otac Davor: ‘Izdrži još malo prvo poluvrijeme, drugo ćemo lako dobiti…’

Mladi vratar križevačkog Radnika Karlo Sokač koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na Silvestrovo probudio se iz kome, pri svijesti je i može pomicati ruke i noge.

Izjavio je to njegov otac Davor za Jutarnji list. Karlo se nalazi na liječenju u Klinici za traumatologiju u Zagrebu kamo je dovezen nakon nesreće i hitno operiran. Deset minuta prije ponoći, automobil u kojem se nalazio sletio je s ceste u Radničkom dolu u Križevcima. Karlo je pretrpio teške ozljede i nekoliko je dana bio u kritičnom stanju.

Automobilom je upravljao njegov prijatelj iz djetinjstva, koji je, kao i suvozač, u nesreći prošao bez ozljeda. Karlo je sjedio na stražnjem sjedalu. Liječnici su bili oprezno optimistični:

– Danas vidimo da su bili u pravu i ne mogu reći ništa, osim da sam presretan. Kad se Karlo probudio i kad sam vidio da je svega svjestan bio mi je to najsretniji trenutak u životu. Iako je bilo najvažnije da preživi, presretni smo i micanjem ruku i nogu, što znači da nije ostao nepokretan. Bio bi to za njega, sportaša, veliki udarac. Ma, najsretniji smo što je živ, a sad ćemo se posvetiti njegovom konačnom oporavku – izjavio je otac Davor za Jutarnji list.

Na svom Facebook profilu, pak, napisao je:

“Junačino moja, živote moj, sine moj voljeni izdrži to prvo poluvrijeme još samo malo. Uvijek si govorio da su čuda moguća i da nema predaje.
Ono drugo poluvrijeme tvoja mama i tvoj tata uz pomoć obitelji i dragih prijatelja dobiti ćemo lako.
Neće to trajati 45 minuta kako si naviknuo, ali vjeruj mi da se NIKADA, ALI BAŠ NIKADA nebudemo predali.
A sad hrabro u našu najveću pobjedu.”

zatvori