Srijeda, 24. travnja 2024.

VIDEO Hojsak & Novosel kroz Odu radosti prikazali bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Hrvatske

Duo Hojsak & Novosel iza kojeg se kriju Tihomir Hojsak i Filip Novosel izbacili su novi video spot s obradom himne Europske unije – Beethovenove Ode radosti.

– Odu radosti imamo u repertoaru već neko vrijeme jer smo često pozvani uveličati razne diplomatske događaje pa smo ju ondje često i izvodili. Ideja o spotu došla je sasvim spontano kroz razgovor baš na jednom od tih događanja. Mislim da smo pogodili tajming, a u videu smo pokazali kultnu palaču Dverce, fenomenalne slike naivaca Ivana i Josipa Generalića te najstariju sačuvanu tamburu, onu Paje Kolarića. Smatram da je Hrvatska ne samo zemlja prirodnih ljepota, nego i zemlja duge povijesti i kulture i to je poruka ovog videa – kazao je Filip Novosel.

Video je sniman u Galeriji Josip Generalić u Hlebinama, u palači Dverce te u Muzeju Slavonije. Spot je režirao i snimio Josip Grizbaher, a direktor fotografije je Tomislav Šilovinac.

– S dečkima iz Cinematic studija zaista imamo dugu suradnju i znali smo da će napraviti sjajan posao kao i uvijek. Sve je išlo vrlo glatko, a za to su zaslužni i ljudi koji su nam ustupili ove predivne lokacije. Moram napomenuti kako palaču Dverce još nitko nije prikazao u jednom ovakvom spotu i to je stvarno presedan te ovim putem zahvaljujemo Gradu Zagrebu koji je prepoznao našu kvalitetu. Također, hvala i obitelji Generalić i Muzeju Slavonije koji su prepoznali našu priču te tvrtki GDi na podršci – rekao je Tihomir Hojsak.

zatvori