Srijeda, 24. travnja 2024.

Gradnja novih sportskih dvorana trebala bi početi na proljeće, župan Koren: One sredinama daju dodatnu vrijednost i impuls razvoja

U Županijskoj upravi jutros je predstavljen program izgradnje školskih sportskih dvorana u Kloštru Podravskom, Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnom, Kalinovcu i Rasinji.

Župan Darko Koren tom je prigodom rekao kako je ovo jedan od najvećih projekata ulaganja u obrazovanje koji Županija provodi u posljednjih nekoliko godina:

– Ovaj projekt spada u krunu naših nastojanja i ulaganja. Kako smo ovih godina provodili neke manje projekte, uvjerili smo se da su školske sportske dvorane objekti koji pojedine sredine najviše trebaju. One su, osim što služe svojoj temeljnoj svrsi provođenja nastavnog programa tjelesnog odgoja, objekti koji svakoj sredini daju dodatnu vrijednost i impuls jer se u tim objektima održavaju i mnoge druge aktivnosti i manifestacije – rekao je župan.

Izvor: kckzz.hr

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak obratio se u ime svih prisutnih općinskih načelnika i istaknuo da je važno ulagati u infrastrukturu u manjim mjestima:

– Svjesni smo činjenice da se svi naši prostori demografski degradiraju i da imamo sve manje stanovnika. Smatram da se izgradnjom ovakve infrastrukture, pa i samih sportskih dvorana, dižu standardi života. U budućnosti to može doprinijeti demografskom oživljavanju krajeva što je svakako jedan od najboljih rezultata – zaključio je Poljak.

Župan Koren je pojasnio da će se prema dogovoru s općinama izgradnja dvorana sufinancirati u jednakim iznosima – 50% Županija, 50% općine, dok bi opremu dvorana trebalo sufinancirati Ministarstvo obrazovanja.

– Imamo načelni, čvrst dogovor s Ministarstvom obrazovanja koje nam je obećalo da će sufinancirati svu opremu u tih pet školskih dvorana. Nedavno smo prilikom posjeta predsjednika Vlade i svih ministara na sastanku Hrvatske zajednice županija dobili također podršku u tome – istaknuo je župan.

Županiji sada predstoji traženje suglasnosti za potrebno kreditno zaduživanje od Vlade Republike Hrvatske kako bi radovi mogli započeti na proljeće.

zatvori