Srijeda, 27. ožujka 2024.

GLAS PODRAVINE Imenovana vršiteljica dužnosti direktorice, Grad Koprivnica i Skupština odlučni: Tvrtka će opstati

Glas Podravine danas se nije pojavio na kioscima

Glas Podravine i Prigorja, županijski tjednik s tradicijom dugom gotovo sedam desetljeća, sredinom ovog tjedna dobio je vršiteljicu dužnosti direktorice.

Riječ je o Tihani Hleb koja je ujedno i glavna urednica tjednika. Izabrana je na skupštini društva održanoj u srijedu. Dosadašnja direktorica Glasa Podravine Darija Lončar krajem prošle godine podnijela je ostavku.

Glas Podravine i Prigorja danas se nije pojavio na kioscima. Kako doznajemo od v. d. direktorice, Glasova je redakcija u vrijeme blagdana bila na kolektivnom godišnjem odmoru. Budući da je u tijeku reorganizacija i restrukturiranje tvrtke, sljedeći broj Glasa izaći će sljedećeg petka, 17. siječnja. Treba utvrditi stvarno postojeće stanje i napraviti plan poslovanja, zaključila je Hleb.

Stanje u ovoj nekada jakoj medijskoj kući koja uz novine ima i radio i internetski portal već neko vrijeme nije bajno. Između ostaloga u Glasu se dogodio pravi egzodus novinara, a protekli mjeseci i godine bili su iznimno turbulentni na pozicijama glavnog urednika i direktora. Također, neki su oglašivači otkazali ugovore, što je bio povod objavi neobične “crne stranice” sredinom studenoga, na kojoj je samo pisalo “Da smo pristali na ucjenu, ovo bi bio njihov natječaj, oglas ili reklama. Oglašavajte se u lokalnom tjedniku s tradicijom dugom 70 godina. Sloboda novinarstvu!”

Glas Podravine lani je dobio i novog predsjednika Skupštine. Načelnika Općine Rasinja Danimira Kolmana na tom je mjestu zamijenio načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. U telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je Skupština u srijedu dala povjerenje v. d. direktorici. U tijeku je restrukturiranje tvrtke, kazao je Sabolić, i v. d. direktorice dobila je zadatak da kadrovski opremi redakciju i pripremi plan poslovanja u daljnjem razdoblju. Glas Podravine, ustvrdio je, neće se ugasiti i nastavit će raditi, ali nužno je provesti promjene.

Glas Podravine u vlasništvu je Grada Koprivnice (oko 31%) te okolnih općina i Glasa Slavonije. Stav Grada Koprivnice kratak je i jasan: Glas Podravine će opstati. Na koji način i u kojem obliku, ostaje vidjeti.

zatvori